Gyoza zwarte pens – appel – witloof

Gyoza zwarte pens – appel – witloof

Voor 4 personen

Gyoza

1 appel (bv. Jonagold) geschild en in blokjes
1 citroen, sap
1 sjalot, fijn gesneden
2 bloedworsten, van vel ontdaan
0.5 verse chilipeper, fijn gesneden, zonder pitjes
2 el suiker
1 tl kaneel
Peper – zout
16 vellen gyoza
Water

Witloof – waterkers salade

4 stronken grondwitloof
1 pak waterkers
Bieslook
Peper – zout
Olijfolie
Witte wijn azijn

Mosterd – yoghurt dressing

4 el volle yoghurt
1 el zachte mosterd
1 el honing
1 tl witte wijn azijn

Bereiding

Gyoza

  • Schil de appel in blokjes en doe ereen beetje citroen over (tegen het verkleuren)
  • Snij de sjalot en chili (zonder pitjes) fijn en stoof aan in boter
  • Voeg de blokjes appel toe, niet te plat stoven
  • Karamelliseer met suiker en wat kaneel
  • Kruiden met peper en zout
  • Ontdoe de pens ontdoen van het vel en snij in stukjes. Voeg de pens toe aan de appels
  • Laat het geheel even bakken in de pan
  • Doe alles in de blender
  • Vul de Gyoza vellen het mengsel. Doe een beetje water op de kanten om dit dicht te plakken. Duw goed van binnen naar buiten duwen zodat alle lucht eruit is.
  • Doe boter of olie in de pan en kleur de Gyozo langs beide kanten
  • Blus met water, deksel erop en even verder laten stomen.

Salade

  • Verwijder de harde stuk uit het grondwitloof en snij in lange julienne
  • Meng de witloof met witte wijnazijn, olijfolie, peper, zout en fijngesneden bieslook
  • Leg het in het midden van het bord samen met wat waterkers

Dressing

  • Meng de Yoghurt met mosterd, azijn, honing, peper en zout
  • Dresseer dit rond het slaatje
  • Leg de Gyoza’s erbij en het smullen kan beginnen.

 
Kook samen met huiskok Raf Verstraete. Herbekijk de aflevering HIER.

Streekproducten

Wil je graag zelf aan de slag met de streekproducten uit dit recept? Hier kan je ze vinden:

Voor meer informatie over alle Straffe Streekproducten, de Zomer van de Korte Keten en toeristische tips uit de reportages, surf naar www.zomereninvlaamsbrabant.be