Panna cotta karamel - aardbei - crumble - speculaas

Panna cotta karamel - aardbei - crumble - speculaas

Voor 4 personen

Benodigdheden

Panna cotta

2.5 dl melk
2.5 dl room (20%)
6 gr gelatine
200 gr suiker
Scheut water

Slagroom

300 gr slagroom (40%)
15 gr suiker
1 vanille stokje 

Chocolade saus

100g  donkere chocolade
100g suiker 
100g water

Bereiding

Panna Cotta

  • gelatine laten weken in koud water
  • melk, room en helft suiker rustig laten koken
  • andere helft suiker met scheut water in pan, tot karamel. Laat dit zeker niet te donker worden
  • Wanneer karamel goed is, vuur uitzetten, en mengsel van melk, room en suiker eronder roeren tot alles mooi is opgelost
  • Verdelen in potjes en min. 4u in koeling, (indien mogelijk een nacht)

Slagroom

  • Vanillestok open snijden, zaad bij slagroom en suiker voegen en opkloppen tot slagroom. Deze zeker niet te hard laten worden

Chocoladesaus

  • Water en suiker laten inkoken tot suikerwater
  • Chocolade in kom, suikerwater erover gieten en blijven roeren tot het een gladde saus wordt

Speculaas

  • Grof hakken of in de blender malen

Aardbei

  • In schijfjes snijden

Afwerking

  • Op de panna cotta een laagje chocolade saus
  • Aardbeien erop
  • Crumble van speculaas over de aardbeien
  • Slagroom
  • Afwerken met breselienne nootjes en zeste van limoen

 Kook samen met huiskok Raf Verstraete. Herbekijk de aflevering HIER.

Streekproducten

Wil je graag zelf aan de slag met de streekproducten uit dit recept? Hier kan je ze vinden:

Voor meer informatie over alle Straffe Streekproducten, de Zomer van de Korte Keten en toeristische tips uit de reportages, surf naar www.zomereninvlaamsbrabant.be