Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

Vongole – Thaise beurre blanc – noedels
Ingrediënten - voor 4 personen
- 1 kg Vongole
Bereiding
- Verschillende keren wassen in voldoende koud water tot er geen zand meer uitkomt.
Ingrediënten - voor 4 personen
4 sjalotten
2 tenen look
4 limoenblaadjes
1 citroengras
0.2l witte wijn
0.2l water
0.1l witte wijnazijn
10 gekneusde peperbollen
0.4l room
Bereiding
- Alles, behalve de room, op een matig vuur laten inkoken tot er een derde overblijft
- Room erbij en opnieuw laten inkoken
Ingrediënten - voor 4 personen
50 g gember
1 chilipeper zonder pitjes
4 tal pijpajuin
1 limoensap en zeste
30g peterselie
30g koriander
250 g gezouten boter, op kamer temperatuur
peper en zout
Bereiding
- Alles samen in de blender tot een kruidenboter
Ingrediënten - voor 4 personen
200 g rijst/glasnoedels koken
handvol pinda’s
- De reductie van room, witte wijn op hoog vuur in steelpan
- Vongole erbij, kruiden met peper, deksel erop en wachten tot de schelpen open gaan
- Door zeef gieten, vocht opvangen in steelpan
- 125 g van de kruidenboter bij het vocht, stevig opwarmen en even de staafmixer erin om het geheel op te schuimen
- Noedels in diep bord, vongole erover en afwerken met de kruidenboter saus en gehakte pinda’s