Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

Vongole – Thaise beurre blanc – noedels

Ingrediënten - voor 4 personen

  • 1 kg Vongole


Bereiding

- Verschillende keren wassen in voldoende koud water tot er geen zand meer uitkomt.

Ingrediënten - voor 4 personen

  • 4 sjalotten

  • 2 tenen look

  • 4 limoenblaadjes

  • 1 citroengras

  • 0.2l witte wijn

  • 0.2l water

  • 0.1l witte wijnazijn

  • 10 gekneusde peperbollen

  • 0.4l room

Bereiding

- Alles, behalve de room, op een matig vuur laten inkoken tot er een derde overblijft
- Room erbij en opnieuw laten inkoken

Ingrediënten - voor 4 personen

  • 50 g gember

  • 1 chilipeper zonder pitjes

  • 4 tal pijpajuin

  • 1 limoensap en zeste

  • 30g peterselie

  • 30g koriander

  • 250 g gezouten boter, op kamer temperatuur

  • peper en zout

Bereiding

- Alles samen in de blender tot een kruidenboter

Ingrediënten - voor 4 personen

  • 200 g rijst/glasnoedels koken

  • handvol pinda’s

- De reductie van room, witte wijn op hoog vuur in steelpan
- Vongole erbij, kruiden met peper, deksel erop en wachten tot de schelpen open gaan
- Door zeef gieten, vocht opvangen in steelpan
- 125 g van de kruidenboter bij het vocht, stevig opwarmen en even de staafmixer erin om het geheel op te schuimen
- Noedels in diep bord, vongole erover en afwerken met de kruidenboter saus en gehakte pinda’s