10 jaar cel voor Leuvense opa die drie stiefkleinkinderen jarenlang seksueel misbruikt

10 jaar cel voor Leuvense opa die drie stiefkleinkinderen jarenlang seksueel misbruikt

10 jaar cel voor Leuvense opa die drie stiefkleinkinderen jarenlang seksueel misbruikt

In Leuven heeft de correctionele rechtbank een grootvader veroordeeld tot 10 jaar cel omdat ie jarenlang zijn drie stiefkleinkinderen seksueel heeft misbruikt. De feiten begonnen toen de drie stiefkleinkinderen 10, 8 en 6 jaar oud waren. Het gezin woonde op dat moment bij vader van de stiefvader, omdat er verbouwingen aan de gang waren in de gezinswoning. Daar nam de zeventiger de kinderen om de beurten apart bij zich, en liet hij hen seksuele handelingen uitvoeren. Telkens na het misbruik gaf de beschuldigde het kind wat extra zakgeld, en bedreigde hij hen om het geheim te bewaren. De feiten kwamen eind vorig jaar aan het licht toen de oudste zoon van het gezin het jarenlange misbruik opbiechtte. Naast de celstraf moet de zeventiger ook elk kleinkind een schadevergoeding betalen van 10.000 euro. Ook de moeder van het gezin krijgt een schadevergoeding van 2.500 euro.

Gerelateerd nieuws

 • UZ Leuven combineert verschillende soorten zorg om patiënten met zeldzame ziekten gericht te helpen

  UZ Leuven combineert verschillende soorten zorg om patiƫnten met zeldzame ziekten gericht te helpen

 • "Geen intentie om De Valk te ontruimen en geen sprake van overbodig geweld bij ontruiming tijdelijk rectoraat", zegt burgemeester Ridouani

  "Geen intentie om De Valk te ontruimen en geen sprake van overbodig geweld bij ontruiming tijdelijk rectoraat", zegt burgemeester Ridouani

 • Zowat alle 99 bewoners wzc De Ravestein blijven thuis op verkiezingsdag met medisch attest: "Veel mensen interesseert het niet meer"

  Zowat alle 99 bewoners wzc De Ravestein blijven thuis op verkiezingsdag met medisch attest: "Veel mensen interesseert het niet meer"

 • Leuvenaar Pieter Sisk plaatst zich voor 800 meter op Olympische Spelen

  Leuvenaar Pieter Sisk plaatst zich voor 800 meter op Olympische Spelen

 • Exit door grote poort voor Speelster van het Jaar Marie Detruyer (OH Leuven): "Ik verlaat OHL toch ook met pijn in het hart"

  Exit door grote poort voor Speelster van het Jaar Marie Detruyer (OH Leuven): "Ik verlaat OHL toch ook met pijn in het hart"