Nieuws

3 verdachten van Servische inbrekersbende aangehouden voor 20 woninginbraken in regio

Het parket van Leuven heeft drie verdachten gearresteerd die deel uitmaken van een Servische inbrekersbende. Die is verantwoordelijk voor meer dan 20 woninginbraken in september en oktober vorig jaar. De inbraken in onze regio vonden plaats in Tienen, Leefdaal, Haacht, Boutersem, Leuven en Glabbeek. Maar ook in Waals-Brabant en Namen was de bende actief.

Het gaat om drie leden van een Servische familie die in Seraing woont. De bal ging eind oktober aan het rollen toen twee dames in het dorpscentrum van Lubbeek werden opgemerkt in verdachte omstandigheden. Een controle van de politie Getevallei leverde toen niet genoeg op, maar verder onderzoek met ANPR-camera’s, onder meer naar het huurvoertuig waarmee ze zich verplaatsten, leverden nieuwe bijkomende elementen op, die de familieleden kunnen linken aan meer dan twintig woninginbraken. 

Op dinsdagochtend 15 december 2020 heeft de recherche dan een huiszoeking uitgevoerd waarbij vijf meerderjarigen van hun vrijheid werden beroofd. Twee vrouwen van 31 en 32 jaar en de 35-jarige echtgenoot van één van hen werden nadien aangehouden door de onderzoeksrechter te Leuven. Bij de huiszoekingen namen de rechercheurs onder meer ook cash geld, juwelen, inbrekersmateriaal en elf gsm-toestellen in beslag. 

De 31-jarige verdachte is op 12 januari voor de tweede maal voor de raadkamer verschenen, haar aanhouding is verlengd. De twee andere aangehouden verdachten verschijnen op 19 januari en 26 januari opnieuw voor de raadkamer.