Media en Cultuur

Aarschot viert 100ste verjaardag Tuinwijk met uitgebreid evenementenweekend

Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Tuinwijk in Aarschot is het Chrysantenplein mooi versierd. Van 26 tot 28 mei kan je deelnemen aan tal van activiteiten. Hieronder vind je een overzicht. 

Op vrijdag 26 mei om 18 uur opent het buurtfeest met een receptie in aanwezigheid van burgemeester Gwendolyn Rutten. Aansluitend kan je genieten van een optreden van Joy Division Tribute. 

Op zaterdag 27 mei kunnen de jongsten zich vanaf 14 uur uitleven op een kindernamiddag met volksspelen. Om 20 uur sluiten we de dag af met een boerenbal met Caféman Willy & Sambal Oelek. 

Op zondag 28 mei is iedereen vroeg uit veren voor de rommelmarkt die om 9 uur van start gaat. Om 16 uur vindt de prijsuitreiking van de kinderzoektocht plaats. 

Een heel weekend lang kan je genieten van een gezellig terras en een kleine kermis op het Chrysantenplein. Bewonder de bloemperken die de leerlingen van BuSO De Brug hebben aangelegd en ontdek de tentoonstelling over de geschiedenis van de Tuinwijk.

Voor de kleinsten wordt een toffe kinderzoektocht voorzien. Sportievelingen kunnen deelnemen aan een begeleide wandeling met gids Jan Rymenans op zaterdag en zondag, telkens om 14 en 16 uur.

Tickets voor de wandeling vind je hier.