Al veel Aziatische hoornaars gespot: "25% meer dan vorig jaar"

Al veel Aziatische hoornaars gespot: "25% meer dan vorig jaar"

Al veel Aziatische hoornaars gespot: "25% meer dan vorig jaar"

De Aziatische hoornaar is opnieuw in het land en ze zijn met veel dit jaar. Op dit moment zijn er al één vierde meer Aziatische hoornaars gespot dan op hetzelfde moment vorig jaar. De Aziatische hoornaar is een wespensoort uit China die almaar vaker bij ons voorkomt. Voor de mens is de wesp niet zo gevaarlijk, maar ze kan wel hele bijenpopulaties uitroeien. Daarom moeten de wespen verdelgd worden, maar makkelijk is dat niet. Vorig jaar werden in Vlaanderen 263 nesten weggehaald. Dit jaar zouden dat er dus wel eens een pak meer kunnen worden.

Gerelateerd nieuws

 • 11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

  11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

 • Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

  Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

 • Leuvensesteenweg in Hever bij Boortmeerbeek gedeeltelijk afgesloten na zwaar ongeval

  Leuvensesteenweg in Hever bij Boortmeerbeek gedeeltelijk afgesloten na zwaar ongeval

 • Burgemeesters van Linter en Glabbeek vragen Proximus en Orange om te investeren in beter gsm-bereik en mobiel internet in hun gemeenten

  Burgemeesters van Linter en Glabbeek vragen Proximus en Orange om te investeren in beter gsm-bereik en mobiel internet in hun gemeenten

 • Komende maanden werken aan drie bruggen op ring van Aarschot

  Komende maanden werken aan drie bruggen op ring van Aarschot