Altijd al in een kerk wil wonen? In Glabbeek kan het vanaf 750 euro per maand

Altijd al in een kerk wil wonen? In Glabbeek kan het vanaf 750 euro per maand

Altijd al in een kerk wil wonen? In Glabbeek kan het vanaf 750 euro per maand

De gemeente Glabbeek organiseert morgenavond een infovergadering over de plannen om de Sint-Niklaaskerk om te bouwen tot een woonkerk. De buitenkant van de kerk wordt zoveel mogelijk behouden, aan de binnenkant komen er 8 huurappartementen. De gemeente en de kerkfabriek investeren samen 3 miljoen euro. De huurprijzen variëren tussen de 750 en 1000 euro per maand. De bouwaanvraag wordt morgen ingediend, de werken gaan volgend jaar van start. Omwonenden en geïnteresseerden zijn welkom om half 8 in de kerk. 

Gerelateerd nieuws

 • 8 nieuwe bedrijven in KMO-zone Glabbeek door uitbreiding: "Ook meer ruimte voor fruitveiling"

  8 nieuwe bedrijven in KMO-zone Glabbeek door uitbreiding: "Ook meer ruimte voor fruitveiling"

 • Ontdek 7 religieuze kunstwerken aan de hand van luisterverhalen tijdens kunstroute "Meesters in Verbeelding": "Waardevol erfgoed in de kijker plaatsen"

  Ontdek 7 religieuze kunstwerken aan de hand van luisterverhalen tijdens kunstroute "Meesters in Verbeelding": "Waardevol erfgoed in de kijker plaatsen"

 • Restauratie buitenkant Sint-Catharinakerk in Zuurbemde klaar, gemeente heeft ook subsidiedossier voor renovatie van binnenkant ingediend

  Restauratie buitenkant Sint-Catharinakerk in Zuurbemde klaar, gemeente heeft ook subsidiedossier voor renovatie van binnenkant ingediend

 • Glabbeek plaatst 32 nieuwe banken met QR-code: "Iets bijleren over je gemeente"

  Glabbeek plaatst 32 nieuwe banken met QR-code: "Iets bijleren over je gemeente"

 • Gerbe Suttels (24) uit Glabbeek maakt beste Gin van België: "Ik volg nooit klassieke cocktails, maar maak altijd eigen receptjes"

  Gerbe Suttels (24) uit Glabbeek maakt beste Gin van België: "Ik volg nooit klassieke cocktails, maar maak altijd eigen receptjes"