Bekijk integraal: Organisator Nick Nuyens met vooruitblik op Dwars Door Het Hageland volgende week zaterdag

Bekijk integraal: Organisator Nick Nuyens met vooruitblik op Dwars Door Het Hageland volgende week zaterdag

Bekijk integraal: Organisator Nick Nuyens met vooruitblik op Dwars Door Het Hageland volgende week zaterdag

Volgende week zaterdag strijkt het wielerpeloton neer in onze regio. De start van Dwars Door Het Hageland wordt opnieuw gegeven in Aarschot. Terug op de Markt en niet meer voor het zwembad op parking Demervallei. Daarna volgen 14 onverharde stroken langs ondermeer de Demer in Scherpenheuvel-Zichem richting Diest. Goed voor 41 kilometer off-road. Daarbovenop volgt ook 4 keer het Grasbos, ook wel de kleine Poggio van Diest genoemd. Boven op de Citadel volgt dan de ontknoping. Op de deelnemerslijst ook enkele hele mooie namen zoals: Mathieu Van der Poel, Gianni Vermeersch, Oscar Riesebeek, Dries De Bondt. Maar ook: Yves Lampaert, Taco Van der Hoorn, Sep Van Marcke, Giacomo Nizzolo, Alexander Kristoff en Rasmus Tiller staan aan de start. Bij de vrouwen is het vooral uitkijken naar: Lotte Kopecky, Lorena Wiebes, Marta Bastianelli en Julie De Wilde. De vrouwenkoers wordt voor die van de mannen gereden. Verwachte aankomst is al om 14u15. De vrouwen krijgen 36 kilometer aan onverharde stroken voorgeschoteld en moeten drie keer het Grasbos trotseren. De aankomst van de mannen is dan weer voorzien om 17u15.

Gerelateerd nieuws

  • Sterrenchef Thijs Vervloet van Colette - De Vijvers mee naar Olympische Spelen: "Heel vereerd om te mogen koken op Olympisch niveau"

    Sterrenchef Thijs Vervloet van Colette - De Vijvers mee naar Olympische Spelen: "Heel vereerd om te mogen koken op Olympisch niveau"

  • Tijdelijk maïsdoolhof op locatie van nieuw stadspark in Scherpenheuvel-Zichem

    Tijdelijk maïsdoolhof op locatie van nieuw stadspark in Scherpenheuvel-Zichem

  • Maurice Engelen van Praga Khan staat op 13 september op het podium van Lo For Life

    Maurice Engelen van Praga Khan staat op 13 september op het podium van Lo For Life

  • Aanleg Stadspark in Scherpenheuvel loopt vertraging op na meerdere bezwaarschriften: Ook het aangekondigde nieuwe skatepark zal later klaar zijn

    Aanleg Stadspark in Scherpenheuvel loopt vertraging op na meerdere bezwaarschriften: Ook het aangekondigde nieuwe skatepark zal later klaar zijn

  • Schietincident: Meerdere schoten gelost bij mislukte overval op nachtwinkel Blue Moon in Scherpenheuvel

    Schietincident: Meerdere schoten gelost bij mislukte overval op nachtwinkel Blue Moon in Scherpenheuvel