Bekijk integraal: Organisator Nick Nuyens met vooruitblik op Dwars Door Het Hageland volgende week zaterdag

Bekijk integraal: Organisator Nick Nuyens met vooruitblik op Dwars Door Het Hageland volgende week zaterdag

Bekijk integraal: Organisator Nick Nuyens met vooruitblik op Dwars Door Het Hageland volgende week zaterdag

Volgende week zaterdag strijkt het wielerpeloton neer in onze regio. De start van Dwars Door Het Hageland wordt opnieuw gegeven in Aarschot. Terug op de Markt en niet meer voor het zwembad op parking Demervallei. Daarna volgen 14 onverharde stroken langs ondermeer de Demer in Scherpenheuvel-Zichem richting Diest. Goed voor 41 kilometer off-road. Daarbovenop volgt ook 4 keer het Grasbos, ook wel de kleine Poggio van Diest genoemd. Boven op de Citadel volgt dan de ontknoping. Op de deelnemerslijst ook enkele hele mooie namen zoals: Mathieu Van der Poel, Gianni Vermeersch, Oscar Riesebeek, Dries De Bondt. Maar ook: Yves Lampaert, Taco Van der Hoorn, Sep Van Marcke, Giacomo Nizzolo, Alexander Kristoff en Rasmus Tiller staan aan de start. Bij de vrouwen is het vooral uitkijken naar: Lotte Kopecky, Lorena Wiebes, Marta Bastianelli en Julie De Wilde. De vrouwenkoers wordt voor die van de mannen gereden. Verwachte aankomst is al om 14u15. De vrouwen krijgen 36 kilometer aan onverharde stroken voorgeschoteld en moeten drie keer het Grasbos trotseren. De aankomst van de mannen is dan weer voorzien om 17u15.

Gerelateerd nieuws

 • Jasper Philipsen wint in Scherpenheuvel-Zichem derde etappe Baloise Belgium Tour: "Misschien heeft iemand kaarsje voor me gebrand"

  Jasper Philipsen wint in Scherpenheuvel-Zichem derde etappe Baloise Belgium Tour: "Misschien heeft iemand kaarsje voor me gebrand"

 • Scherpenheuvel-Zichem zet OVAM-handhavers in tijdens Baloise Belgium Tour: "Mensen verzorgen hun omgeving niet"

  Scherpenheuvel-Zichem zet OVAM-handhavers in tijdens Baloise Belgium Tour: "Mensen verzorgen hun omgeving niet"

 • KSD Hulst reorganiseert schooljaren om overgang van kleuterschool naar lagere school vlotter te laten verlopen

  KSD Hulst reorganiseert schooljaren om overgang van kleuterschool naar lagere school vlotter te laten verlopen

 • Ontdek hier welke toppers er vrijdag te zien zijn tijdens derde etappe Baloise Belgium Tour met aankomst in Scherpenheuvel

  Ontdek hier welke toppers er vrijdag te zien zijn tijdens derde etappe Baloise Belgium Tour met aankomst in Scherpenheuvel

 • Infobord aan natuurgebied Demerbroeken zet werking De Groene Brigade in de kijker

  Infobord aan natuurgebied Demerbroeken zet werking De Groene Brigade in de kijker