Belgische primeur: Specialisten UZ Leuven transplanteren vier organen tijdens één ingreep bij peuter

Belgische primeur: Specialisten UZ Leuven transplanteren vier organen tijdens één ingreep bij peuter

Belgische primeur: Specialisten UZ Leuven transplanteren vier organen tijdens één ingreep bij peuter

Een team specialisten van het UZ Leuven is erin geslaagd om alle buikorganen van een peuter in één operatie te transplanteren. Da's een primeur voor ons land. 30 specialisten opereerden de jongen van twee 15 uur lang. Dat de ingreep zonder problemen is verlopen is hoopvol voor andere patiënten, maar het blijft een uitzonderlijke operatie die alleen lukt als er voldoende specialisten op hetzelfde moment beschikbaar zijn.

Gerelateerd nieuws

  • KU Leuven-rector Sels over partnerschappen met Israëlische instellingen: "Nieuwe projecten met potentiële militaire toepassingen worden een no-go"

    KU Leuven-rector Sels over partnerschappen met Israëlische instellingen: "Nieuwe projecten met potentiële militaire toepassingen worden een no-go"

  • Minister Verlinden doet geen bijkomende investeringen in brandweerzone: "We gaan haar terugschrijven en wijzen op wettelijke verplichting"

    Minister Verlinden doet geen bijkomende investeringen in brandweerzone: "We gaan haar terugschrijven en wijzen op wettelijke verplichting"

  • Fans van archeologie kunnen hele maand mei terecht in Diestsestraat in Leuven: "We tonen hier archeologische vondsten uit heel Vlaams-Brabant"

    Fans van archeologie kunnen hele maand mei terecht in Diestsestraat in Leuven: "We tonen hier archeologische vondsten uit heel Vlaams-Brabant"

  • Leuvens architectenbureau Gijs Van Vaerenbergh maakt nieuw masterplan voor Stadsbegraafplaats

    Leuvens architectenbureau Gijs Van Vaerenbergh maakt nieuw masterplan voor Stadsbegraafplaats

  • Leerkrachten van Woudlucht organiseren festival voor hun leerlingen: "veel leuker dan stilzitten op een stoel"

    Leerkrachten van Woudlucht organiseren festival voor hun leerlingen: "veel leuker dan stilzitten op een stoel"