Bijna 40 autobanden achtergelaten in Kortenaken, politie stelt proces-verbaal op

Bijna 40 autobanden achtergelaten in Kortenaken, politie stelt proces-verbaal op

Bijna 40 autobanden achtergelaten in Kortenaken, politie stelt proces-verbaal op

Aan het Heibos op de grens tussen Kortenaken en Linter zijn er 38 autobanden in het bos teruggevonden. Verschillende soorten, merken en maten door elkaar heen. Een voorbijganger merkte het sluikstort op en belde meteen de politie. De politiezone Hageland voert het onderzoek. Maar van de dader of daders is voorlopig geen spoor. Het dumpen van banden in de natuur is niet alleen strafbaar maar ook compleet onlogisch want vaak neemt de garage je oude banden over en in Kortenaken kan je 8 banden per gezin per jaar gratis naar het containerpark brengen. De dader riskeert een celstraf vanaf een maand tot 5 jaar en een geldboete vanaf 800 euro.

"We hebben de eigenaar aangeraden om klacht gaan neer te leggen bij de politie." Kristof Mollu (KORTbij), burgemeester van Kortenaken

Aan de overkant van het Heibos in de Wittebosstraat liggen 38 autobanden. Verschillende soorten, merken en maten kriskras door elkaar. Hoe ze hier terecht gekomen zijn, is voorlopig niet geweten. De politiezone Hageland voert het onderzoek.

Burgemeester Kristof Mollu (KORTbij) vult aan: "We hebben ook contact opgenomen met de eigenaar van het bos want het is geen gemeentelijk bos. We hebben de eigenaar aangeraden om klacht gaan neer te leggen bij de politie in de hoop om de dader terug te vinden. Dat zal niet makkelijk zijn als er geen beelden of getuigen zijn."

Het dumpen van banden in de natuur is niet alleen strafbaar maar ook compleet onlogisch want vaak neemt de garage je oude banden over en in Kortenaken kan je 8 banden per gezin per jaar gratis naar het containerpark brengen.

"Als je dat zelf bij je thuis doet heb je die autobanden bij je thuis liggen maar er zijn weinig mensen die 3-4 auto's hebben en elk jaar hun banden vervangen. Dus 8 autobanden per gezin per jaar lijkt me toch voldoende.", besluit Mollu.

Gerelateerd nieuws

  • Hayden Mertens uit Leefdaal is Belgisch kampioen indoor parallel skiën bij de U14

    Hayden Mertens uit Leefdaal is Belgisch kampioen indoor parallel skiën bij de U14

  • Dierenasiel De Zorghoeve in Kortenaken zoekt gastgezinnen om honden tijdelijk op te vangen: "De laatste tijd worden opvallend veel honden in beslag genomen"

    Dierenasiel De Zorghoeve in Kortenaken zoekt gastgezinnen om honden tijdelijk op te vangen: "De laatste tijd worden opvallend veel honden in beslag genomen"

  • Kortenaken legt nieuw fietspad aan in Kersbeek-Dorp, kruispunt met Slagveldweg wordt smaller

    Kortenaken legt nieuw fietspad aan in Kersbeek-Dorp, kruispunt met Slagveldweg wordt smaller

  • Personeelsleden OCMW Kortenaken krijgen nieuwe kledij

    Personeelsleden OCMW Kortenaken krijgen nieuwe kledij

  • Zorghoeve uit Kortenaken richt dierenvoedselbank op voor kwetsbare gezinnen

    Zorghoeve uit Kortenaken richt dierenvoedselbank op voor kwetsbare gezinnen