Bomen vellen en zagen? Leerlingen leren er alles over in Arboretum in Tervuren

Bomen vellen en zagen? Leerlingen leren er alles over in Arboretum in Tervuren

Bomen vellen en zagen? Leerlingen leren er alles over in Arboretum in Tervuren

We eindigen vandaag tussen de bomen, in het arboretum in Tervuren. Want daar gingen vandaag zo'n 16 leerlingen houtbewerking van VTI Leuven en SIBA Aarschot aan de slag met een mobiele zaagmachine. Tijdens een workshop van het RTC of Regionaal Technologisch Centrum leren ze samen met de boswachter de juiste bomen uitkiezen, de bomen vellen en er planken van maken. En zo'n dagje les in het bos, da's toch anders dan in de klas.

Gerelateerd nieuws

 • Buurtbewoners Walenstraat Rotselaar blokkeren eigen straat uit protest: "Onze buurt wordt te vaak gebruikt als sluipweg"

  Buurtbewoners Walenstraat Rotselaar blokkeren eigen straat uit protest: "Onze buurt wordt te vaak gebruikt als sluipweg"

 • Glabbeekenaar (24) wint prijs voor beste Belgische gin op internationale wedstrijd

  Glabbeekenaar (24) wint prijs voor beste Belgische gin op internationale wedstrijd

 • Megaproject "Tiense Watervelden" krijgt almaar meer vorm: nu maandag infomarkt voor inwoners

  Megaproject "Tiense Watervelden" krijgt almaar meer vorm: nu maandag infomarkt voor inwoners

 • Tientallen gezinnen hebben last van ondergelopen kelders in Herent: "We denken dat stopzetten waterwinning de oorzaak is"

  Tientallen gezinnen hebben last van ondergelopen kelders in Herent: "We denken dat stopzetten waterwinning de oorzaak is"

 • Opvallende, rode wegmarkeringen aan station van Leuven moeten omgeving veiliger maken: "maatregel na dodelijk ongeval in februari"

  Opvallende, rode wegmarkeringen aan station van Leuven moeten omgeving veiliger maken: "maatregel na dodelijk ongeval in februari"