Bomen verdwijnen zodat meander weer kan aansluiten op de Demer

Bomen verdwijnen zodat meander weer kan aansluiten op de Demer

Bomen verdwijnen zodat meander weer kan aansluiten op de Demer

Het Agentschap voor Natuur en Bos is samen met de Vlaamse Waterweg begonnen met de kap van enkele bomen langs de Demer tussen Zichem en Diest. Zo komt er ruimte vrij om de meander of vroegere aftakking weer aan te sluiten op de rivier. Dat gebeurt in het kader van het zogenoemde Sigmaplan. Daarmee wil de provincie de Demer op verschillende plaatsen tussen Werchter en Diest opnieuw verbinden met haar meanders om wateroverlast in de winter en droogte in de zomer tegen te gaan. 

Gerelateerd nieuws

  • Floerebrug, Kosmosbrug en De Witte Brug. De 7 nieuwe bruggen in het Demerbekken kregen een naam: "Inspiratie gehaald uit omgeving en Ernest Claes"

    Floerebrug, Kosmosbrug en De Witte Brug. De 7 nieuwe bruggen in het Demerbekken kregen een naam: "Inspiratie gehaald uit omgeving en Ernest Claes"

  • Sterrenchef Thijs Vervloet van Colette - De Vijvers mee naar Olympische Spelen: "Heel vereerd om te mogen koken op Olympisch niveau"

    Sterrenchef Thijs Vervloet van Colette - De Vijvers mee naar Olympische Spelen: "Heel vereerd om te mogen koken op Olympisch niveau"

  • Tijdelijk maïsdoolhof op locatie van nieuw stadspark in Scherpenheuvel-Zichem

    Tijdelijk maïsdoolhof op locatie van nieuw stadspark in Scherpenheuvel-Zichem

  • Maurice Engelen van Praga Khan staat op 13 september op het podium van Lo For Life

    Maurice Engelen van Praga Khan staat op 13 september op het podium van Lo For Life

  • Aanleg Stadspark in Scherpenheuvel loopt vertraging op na meerdere bezwaarschriften: Ook het aangekondigde nieuwe skatepark zal later klaar zijn

    Aanleg Stadspark in Scherpenheuvel loopt vertraging op na meerdere bezwaarschriften: Ook het aangekondigde nieuwe skatepark zal later klaar zijn