Brouwerij Haacht innoveert met pils van 2.6%
Brouwerij Haacht brengt als eerste Belgische merk een pils van 2,6% op de markt, iets tussen een gewoon pintje en een alcoholvrije pint dus. Zoals je ongetwijfeld weet is er meer en meer vraag naar bier met geen of minder alcohol in. Brouwerij Haacht heeft het de laatste tijd niet makkelijk, er vielen dit jaar al tientallen ontslagen en er kwam een nieuwe CEO. Toch wil de brouwerij blijven innoveren.
De naam, Primus 2 punt 6, zegt het al: een pils met een fors lager alcoholpercentage. Vaak vinden mensen de smaak van de 0.0 bieren toch te ver afliggen van de gewone pinten met alcohol, en de tussenoplossing past ook perfect in de tijdsgeest, klinkt het.
(Lees verder na de foto.)

"Op basis van onze onderzoeken en onze marktanalyses zijn we er op uitgekomen dat de consument vooral zoekt naar variatie, en ook zoekt naar het bier dat past bij de gelegenheid. We zien ook dat er een tussencategorie is van mensen die eigenlijk meer gemodereerd willen consumeren maar die nog wel op zoek zijn naar de echte volle smaak van de klassieke authentieke pils", zegt Philippe Michiels.
Dat is dan ook de eerste vereiste voor de brouwerij: een verschil in alcohol maar niet in smaak. Door dezelfde ingredienten te gebruiken als een gewone Primus, vraagt dat in principe maar een kleine aanpassing in het brouwproces.
(Lees verder na de foto.)

"We zorgen dat er in de wort een lager suikergehalte aanwezig is. Zodanig dat er tijdens het fermenteren minder suikers worden omgezet tot alcohol."Philippe Michiels, Communicatiemanager Brouwerij Haacht
In totaal levert Brouwerij Haacht bier aan zo'n 6000 horecazaken. De brouwerij zit in woelige wateren, het voorbije jaar moest het bedrijf een verlies van meer dan 8 miljoen euro slikken en verloren meer dan 30 mensen er hun job. Het familliebedrijf heeft voor het eerst ook een topman aan het hoofd die niet van de familie Van der Kelen is, de brouwerij hoopt dat haar 2.6 variant aanslaat om zichzelf opnieuw op de bierkaart te zetten.