Floerebrug, Kosmosbrug en De Witte Brug. De 7 nieuwe bruggen in het Demerbekken kregen een naam: "Inspiratie gehaald uit omgeving en Ernest Claes"

Floerebrug, Kosmosbrug en De Witte Brug. De 7 nieuwe bruggen in het Demerbekken kregen een naam: "Inspiratie gehaald uit omgeving en Ernest Claes"

Floerebrug, Kosmosbrug en De Witte Brug. De 7 nieuwe bruggen in het Demerbekken kregen een naam: "Inspiratie gehaald uit omgeving en Ernest Claes"

De 7 nieuwe bruggen in het Demerbekken die de wandelroutes tussen de Abdij van Averbode en de basiliek van Scherpenheuvel met elkaar verbinden hebben voortaan een naam. Het zijn de inwoners van Scherpenheuvel-Zichem zelf die de namen mochten verzinnen, inspiratie hiervoor vonden ze onder andere bij Ernest Claes, de bekende Vlaamse schrijver uit Zichem. Maar er kwam ook wat kinderlijke fantasie bij kijken.

"Met de nieuwe namen brengen we de streek en de stad 'in the picture'" Manu Claes (CD&V), burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem

De boombrug heeft voortaan een naam: de Kosmosbrug. Verzonnen door de leerlingen van het vierde leerjaar van basisschool de Kinderkosmos.

In totaal kwamen er 7 nieuwe bruggen, waardoor bedevaarders of wandelaars nu van aan de abdij van Averbode naar de basiliek van Scherpenheuvel kunnen wandelen dwars door het Demerbekken. Nog drie andere basisscholen mochten elk een boombrug een naam geven. Voor de namen van de ijzeren bruggen mochten de inwoners van Scherpenheuvel hun stem uitbrengen. Nu hebben alle zeven bruggen een identiteit die goed past bij hun omgeving.

Burgemeester Manu Claes vult aan: "Het is ook een beetje voor de herkenbaarheid. Dat mensen op een bepaald moment ook weten van: "Waar zitten we in dit grote wandelgebied?" Anderzijds is het ook zo dat we zo de streek en de stad in the picture kunnen brengen. De meeste namen zijn ook uit de boeken van Ernest Claes, bijvoorbeeld de Floerebrug, De Witte Brug... Andere namen hebben te maken met de plaatsgeving: de Hemmekes is een nieuwe ontmoetingsruimte dus de Hemmekesbrug."

En zo is het gebied klaar voor de start van het bedevaartsseizoen op 1 mei. Alle bruggen krijgen nog een naambordje.

Dit zijn de zeven namen van de bruggen:

    • De Floerebrug
    • Het Vlinderbruggetje
    • De Kosmosbrug
    • De Steltjesbrug
    • De Witte Brug
    • De Hemmekesbrug
    • De Wannes Rapsbrug


Gerelateerd nieuws

  • Scherpenheuvel-Zichem maakt kinderopvang Baloe toegankelijker en breidt sociaal tarief uit

    Scherpenheuvel-Zichem maakt kinderopvang Baloe toegankelijker en breidt sociaal tarief uit

  • Meer details over Baloise Belgium Tour bekend: 9 WorldTeams aan de start, derde rit komt aan in Scherpenheuvel

    Meer details over Baloise Belgium Tour bekend: 9 WorldTeams aan de start, derde rit komt aan in Scherpenheuvel

  • Scherpenheuvel opent nieuwe infopunt voor Toerisme in historisch pand recht tegenover de Basiliek

    Scherpenheuvel opent nieuwe infopunt voor Toerisme in historisch pand recht tegenover de Basiliek

  • Nieuwe editie van Abdijentocht in Averbode op donderdag 9 mei

    Nieuwe editie van Abdijentocht in Averbode op donderdag 9 mei

  • Uur langer parkeren in blauwe zones in Scherpenheuvel-Zichem

    Uur langer parkeren in blauwe zones in Scherpenheuvel-Zichem