Grondstoffen voor horeca-uitbaters worden duurder: "Maar extra kosten doorrekenen aan de klanten kan gewoon niet."

Grondstoffen voor horeca-uitbaters worden duurder: "Maar extra kosten doorrekenen aan de klanten kan gewoon niet."

Grondstoffen voor horeca-uitbaters worden duurder: "Maar extra kosten doorrekenen aan de klanten kan gewoon niet."

En ook horecazaken zitten met de handen in het haar. Zowat alle grondstoffen worden duurder, maar de extra kosten doorrekenen aan de klanten kan gewoon niet, zegt Ho.Re.Ca Vlaanderen. Uitbaters bekijken nu zelfs per product welk deeltje de klant extra zal betalen en welk stukje ze zelf van de winst inleveren. Een moeilijke evenwichtsoefening want ook leveranciers trekken hun prijs omhoog door de stijgende prijzen.

Gerelateerd nieuws

  • Geen groot scherm voor EK in Aarschot, Landen en Leuven, wel in Diest, Herent en Tienen

    Geen groot scherm voor EK in Aarschot, Landen en Leuven, wel in Diest, Herent en Tienen

  • Gwendolyn Rutten (Open VLD) wil blijven inzetten op laadpunten: "Gemeenten aanmoedigen om er aan te vragen"

    Gwendolyn Rutten (Open VLD) wil blijven inzetten op laadpunten: "Gemeenten aanmoedigen om er aan te vragen"

  • Thibau Nys wint rit in Ronde van Romandië en pakt leiderstrui

    Thibau Nys wint rit in Ronde van Romandië en pakt leiderstrui

  • Twee Nederlandse parachutisten raken met elkaar verstrengeld en storten neer bij militaire oefening aan vliegveld van Schaffen

    Twee Nederlandse parachutisten raken met elkaar verstrengeld en storten neer bij militaire oefening aan vliegveld van Schaffen

  • Koper die meer dan 1.000 euro betaalde voor Rode Kruis-pleisters in Tienen is gevonden

    Koper die meer dan 1.000 euro betaalde voor Rode Kruis-pleisters in Tienen is gevonden