Grootste collectie film-fotoromans te bewonderen in Universiteitsbibliotheek in Leuven

Grootste collectie film-fotoromans te bewonderen in Universiteitsbibliotheek in Leuven

Grootste collectie film-fotoromans te bewonderen in Universiteitsbibliotheek in Leuven

De grootste collectie film-fotoromans ter wereld is tot 9 juni te bewonderen in de Universiteitsbibliotheek in Leuven. 3000 films die je in de vorm van een soort stripverhaal kan lezen. Professor emeritus aan de KU Leuven Jan Baetens heeft ze zelf allemaal verzameld en nu wil hij zijn collectie aan de wereld laten zien. Een beetje minder spannend dan de film zelf maar daarom niet minder mooi. Een film-fotoroman lijkt wat op een stripverhaal. Er worden screenshots of foto's uit de film genomen en in een bepaalde lay-out gegoten om het verhaal exact weer te geven. De bedoeling is dat de fotoroman het echte verhaal van de film vertelt en geen eigen interpretatie is.De professor heeft de tijdschriften altijd zelf verzameld en zijn collectie uitgebreid met schenkingen van andere verzamelaars. Er zijn 4000 oude films in een fotoroman gegoten en hij verzamelde er 3000. Dat is de grootste collectie ter wereld. Je kan de tentoonstelling elke namiddag komen bekijken en dat tot en met 9 juni in de Universiteitsbibliotheek op het Ladeuzeplein.

Gerelateerd nieuws

 • Leuvenaar Pieter Sisk plaatst zich voor 800 meter op Olympische Spelen

  Leuvenaar Pieter Sisk plaatst zich voor 800 meter op Olympische Spelen

 • Exit door grote poort voor Speelster van het Jaar Marie Detruyer (OH Leuven): "Ik verlaat OHL toch ook met pijn in het hart"

  Exit door grote poort voor Speelster van het Jaar Marie Detruyer (OH Leuven): "Ik verlaat OHL toch ook met pijn in het hart"

 • Meer dan 400 jaar Leuvense stadsgeschiedenis krijgt een nieuwe website

  Meer dan 400 jaar Leuvense stadsgeschiedenis krijgt een nieuwe website

 • Zowat alle 99 bewoners wzc De Ravestein blijven thuis op verkiezingsdag met medisch attest: "Veel mensen interesseert het niet meer"

  Zowat alle 99 bewoners wzc De Ravestein blijven thuis op verkiezingsdag met medisch attest: "Veel mensen interesseert het niet meer"

 • Leuven vernoemt drie straten op Hertogensite naar vrouwelijke zorgverleners

  Leuven vernoemt drie straten op Hertogensite naar vrouwelijke zorgverleners