Grote onderwijsbetoging op Martelarenplein in Leuven: "willen de regering die er zal zijn na de verkiezingen een schot voor de boeg geven"

Grote onderwijsbetoging op Martelarenplein in Leuven: "willen de regering die er zal zijn na de verkiezingen een schot voor de boeg geven"

Grote onderwijsbetoging op Martelarenplein in Leuven: "willen de regering die er zal zijn na de verkiezingen een schot voor de boeg geven"

De onderwijsvakbonden roepen leerkrachten uit onze regio op om vandaag te staken. Vakbonden ACOD, COC en VSOA organiseren een grote betoging in Leuven, omdat ze ontevreden zijn over het rapport van de Commissie van Wijzen. Daarin staan adviezen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en het beroep van leerkracht aantrekkelijker te maken. De vakbonden plannen verschillende acties in alle provincies, om te protesteren tegen het rapport.

"Wij roepen iedereen in het onderwijs massaal op, samen met de collega's van COC, VSOA, de collega-vakbonden en ACOD om aanwezig te zijn op het Martelarenplein vandaag. We willen zeker de scholen niet raken, dat is niet de bedoeling. Maar we willen wel de regering die er zal zijn na de verkiezingen, een schot voor de boeg geven. We willen de boodschap geven. Als jullie dit plan willen doorvoeren, dan zal je ons op de weg tegenkomen." Gert Scheepmans, Secrataris ACOD onderwijs Vlaams-Brabant

Een werkweek van 38 uur en meer aandacht voor beginnende leerkrachten: dat waren enkele adviezen uit het rapport van de Commissie van Wijzen, eind december. Dat is een groep van experten, die in opdracht van minister Ben Weyts heeft nagedacht over de problemen in het onderwijs, zoals het lerarentekort. Maar voor de onderwijsvakbonden is dat rapport onaanvaardbaar. Volgens minister Ben Weyts zelf is het rapport maar een advies, en laat hij weten dat de vakbonden zo elk gesprek onmogelijk maken.

Toen wij het rapport zagen, vielen we eigenlijk van onze stoel. Want daar staan toch wel een aantal maatregelen, ideeën in die verregaand zijn voor het huidig personeel in het onderwijs. Ik denk daarbij aan de totale uitholling van het onderwijsstatuut, de afbraak van de vaste benoeming en de afbraak van de verlofstelsels. Ja, men heeft mensen tekort in het onderwijs, en dit is de manier om nog meer mensen uit het onderwijs te jagen." Gert Scheepmans, Secrataris ACOD onderwijs Vlaams-Brabant

Gerelateerd nieuws

  • HERBELEEF: Dit was de derde avond van de Beleuvenissen met Joost Klein, Gustaph en Dikke

    HERBELEEF: Dit was de derde avond van de Beleuvenissen met Joost Klein, Gustaph en Dikke

  • Ook tweede minderjarige verdachte van steekpartij aan station van Leuven opgepakt

    Ook tweede minderjarige verdachte van steekpartij aan station van Leuven opgepakt

  • Joost Klein fans al vanaf 7u20 op Oude Markt: "De energie die hij uitstraalt is speciaal"

    Joost Klein fans al vanaf 7u20 op Oude Markt: "De energie die hij uitstraalt is speciaal"

  • Jongeren uit Linden brengen week door met jongeren uit het Duitse, Nederlandse, Spanse, Oostenrijkse en Franse Linden: "Leuk om vrienden te maken uit andere landen"

    Jongeren uit Linden brengen week door met jongeren uit het Duitse, Nederlandse, Spanse, Oostenrijkse en Franse Linden: "Leuk om vrienden te maken uit andere landen"

  • Zomertip - Fietsen langs Kastelen

    Zomertip - Fietsen langs Kastelen