Hoe kan de stad Diest de citadel verwarmen met hernieuwbare energie?

Hoe kan de stad Diest de citadel verwarmen met hernieuwbare energie?

Hoe kan de stad Diest de citadel verwarmen met hernieuwbare energie?

Hoe kan de stad Diest de citadel verwarmen met hernieuwbare energie? Met die vraag kan ingenieursbureau EXTRAQT uit Leuven aan de slag nu de provincie 110.000 euro aan subsidies uittrekt voor het onderzoek. In principe kan er warmte gehaald worden uit de Demer, een watercollector van Aquafin of gewoon uit de ondergrond. De stad gaat nu samen met de projectontwikkelaar op zoek naar de beste keuze en wil het eerste deel van de citadel tegen 2027 met hernieuwbare energie verwarmen.

Gerelateerd nieuws

 • 10e editie van Supermercado in Diest moet voor zuiderse sfeer zorgen in de stad: "Door de voorspelde regen wordt de 'Playa' dit jaar een 'Plaza, maar alle activiteiten kunnen gewoon doorgaan"

  10e editie van Supermercado in Diest moet voor zuiderse sfeer zorgen in de stad: "Door de voorspelde regen wordt de 'Playa' dit jaar een 'Plaza, maar alle activiteiten kunnen gewoon doorgaan"

 • Diest zoekt nieuwe uitbater voor cafetaria van Ontmoetingscentrum S.O.K

  Diest zoekt nieuwe uitbater voor cafetaria van Ontmoetingscentrum S.O.K

 • Politie verspreidt beelden van man die banden van 31 voertuigen platgestoken heeft in Diest

  Politie verspreidt beelden van man die banden van 31 voertuigen platgestoken heeft in Diest

 • Maurits Vande Reyde (Open Vld): "De kiezer heeft duidelijk gekozen voor een ander beleid, wij zijn nationaal afgestraft"

  Maurits Vande Reyde (Open Vld): "De kiezer heeft duidelijk gekozen voor een ander beleid, wij zijn nationaal afgestraft"

 • Alle leerlingen van lagere scholen in Diest krijgen voortaan zonnecrème van stad: "Zo zijn kinderen altijd beschermd tegen zon"

  Alle leerlingen van lagere scholen in Diest krijgen voortaan zonnecrème van stad: "Zo zijn kinderen altijd beschermd tegen zon"