KU Leuven opent nieuwe virusbank: "We moeten ons voorbereiden op een nieuwe pandemie"

KU Leuven opent nieuwe virusbank: "We moeten ons voorbereiden op een nieuwe pandemie"

KU Leuven opent nieuwe virusbank: "We moeten ons voorbereiden op een nieuwe pandemie"

In het Wetenschapspark van Arenberg in Leuven is vanmorgen de Virusbank van de KU Leuven ingehuldigd. 't klinkt misschien niet als de leukste plek om te vertoeven, maar belangrijk dat is de Virusbank zeker wel. De KU Leuven doet er uitvoerig onderzoek naar verschillende virussen. Het doel: ons beter wapen tegen de uitbraak van virussen die kunnen zorgen voor een nieuwe pandemie, zoals dat bij de coronacrisis het geval was.

Gerelateerd nieuws

 • Proces-Appeltans start morgen in Leuven: 55 mensen en instanties stellen zich burgerlijke partij

  Proces-Appeltans start morgen in Leuven: 55 mensen en instanties stellen zich burgerlijke partij

 • Familie Appeltans niet aanwezig op langverwachte eerste procesdag

  Familie Appeltans niet aanwezig op langverwachte eerste procesdag

 • 29ste editie van Afrika Filmfestival start vanavond in Leuven: "Aandacht voor Afrikaanse diaspora en Afrika als continent"

  29ste editie van Afrika Filmfestival start vanavond in Leuven: "Aandacht voor Afrikaanse diaspora en Afrika als continent"

 • 11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

  11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

 • Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

  Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"