Leerlingen van VTI in Leuven krijgen kookles van topchefs Filip Claeys en Rudi Van Beylen

Leerlingen van VTI in Leuven krijgen kookles van topchefs Filip Claeys en Rudi Van Beylen

Leerlingen van VTI in Leuven krijgen kookles van topchefs Filip Claeys en Rudi Van Beylen

Hoe maak je van duurzaam gevangen vis een echt topgerecht? Dat toonden topchefs Filip Claeys en Rudi Van Beylen vandaag tijdens een masterclass in het VTI in Leuven. In totaal geven de topchefs dit jaar 8 masterclasses in heel ons land, en vandaag was het dus de beurt aan zesdejaars van de richting 'Restaurant en keuken' en zevendejaars van de richting 'Banketaannemer-Traiteur'. Met hun workshops, willen de topchefs enkele minder bekende vissoorten op de kaart zetten.

"Wij krijgen vandaag een masterclass van de NothSeaChefs. Zij komen hier uitleggen hoe je een vis bereidt en hoe die gevangen is. Ze tonen welke vis er niet gebruikt wordt, en welke veel", zegt leerling Seth Bruyninckx.

"We krijgen meer inzicht over wat de chef van een restaurant in de keuken doet. We zien welke producten zij gebruiken, en welke niet." Seth Bruyninckx, Student Banketaannemer-Traiteur VTI

Topchef Filip Claeys is de oprichter van die NorthSeaChefs, en chef van sterrenrestaurant De Jonkman in Brugge. Hij vindt het belangrijk dat studenten de kneepjes van het vak leren van chefs met veel ervaring.

"Deze leerlingen zijn de toekomst van de gastronomie" Filip Claeys, Chef restaurant De Jonkman

"Ik vind het belangrijk dat wij ze, als ervaren chefs, zoveel mogelijk prikkelen en die zaadjes in hun hoofd planten voor later", zegt Claeys nog. Ook de leerlingen zijn tevreden met de masterclass. "Je leert veel bij", zegt student Axel Ix. "Wij werken niet veel met vis, maar het is wel speciaal om zo nieuwe dingen te leren kennen." Ook voor topchef Filip Claeys geeft een dagje les extra voldoening. "De leerlingen doen het super, er is veel enthousiasme en interesse", zegt hij. "We hebben ze echt mee in ons verhaal. Dat is de doelstelling."

Gerelateerd nieuws

  • Olivia Rodrigo sluit 50e editie van Rock Werchter af met knal: "De hele dag in de regen staan, maar het was het waard"

    Olivia Rodrigo sluit 50e editie van Rock Werchter af met knal: "De hele dag in de regen staan, maar het was het waard"

  • Leuvenaar Jokke, Merol en Pommelien Thijs openen slotdag Rock Werchter met overtuiging

    Leuvenaar Jokke, Merol en Pommelien Thijs openen slotdag Rock Werchter met overtuiging

  • LIVE Tour: "Van Eetvelt moest onmiddellijk naar dokter na aankomst van de rit"

    LIVE Tour: "Van Eetvelt moest onmiddellijk naar dokter na aankomst van de rit"

  • Leuvense cafés wapenen zich tegen spiking met nieuwe opleiding

    Leuvense cafés wapenen zich tegen spiking met nieuwe opleiding

  • De Kleine Johannes verlaat na een halve eeuw de Tiensestraat

    De Kleine Johannes verlaat na een halve eeuw de Tiensestraat

Cookies

We onderscheiden volgende types cookies, naargelang hun doeleinden:

  • Essentiële / strikt noodzakelijke cookies:

    Deze cookies zijn nodig voor het functioneren van de website en kunnen niet worden uitgeschakeld. Ze worden meestal geplaatst als reactie op jouw acties, zoals het instellen van privacyvoorkeuren, inloggen of het invullen van formulieren. Zonder deze cookies is een goede communicatie en navigatie niet mogelijk.
  • Niet-essentiële cookies:

    Deze cookies zijn op zich niet noodzakelijk om de website te laten functioneren, maar ze helpen ons wel een verbeterde en gepersonaliseerde website aan te bieden.
    Hieronder vallen:
    • » Functionele cookies:

      Deze cookies stellen de website in staat om verbeterde functionaliteit en personalisatie te bieden (bijvoorbeeld het beveiligen van formulieren met behulp van captcha's of het weergeven van externe video’s). Ze kunnen door ons of door externe partners ingesteld worden wiens diensten we hebben toegevoegd aan onze pagina's.
    • » Analytische cookies:

      Met deze cookies houden we websitebezoeken en verkeer bij, zodat we inzicht krijgen in hoe onze website presteert en waar we kunnen verbeteren. Ze helpen ons te zien welke pagina's populair zijn en hoe bezoekers zich door de website bewegen.

Wij gebruiken dus enerzijds onze eigen cookies en anderzijds cookies van zorgvuldig geselecteerde partners met wie we samenwerken.


Nog meer weten?

Kijk dan in onze uitgebreide Cookieverklaring » en ons Privacybeleid » .

We hebben je toestemming nodig om dit formulier te versturen.

We hebben je toestemming nodig.

Het vakje is alvast aangevinkt. Je hoeft enkel je voorkeuren opnieuw op te slaan.

Deze website maakt gebruik van cookies om instellingen te bewaren en statistieken te verzamelen. Als je op de knop "Alles toelaten" klikt, geef je ons toestemming om alle cookietypes te gebruiken.

Wil je meer gedetailleerde informatie of je eigen voorkeur kunnen instellen, gebruik dan de knop "Aanpassen".
Cookie image