Leuven werkt aan nieuw plan voor handel en horeca: "Willen de stad meer doen bruisen"
Leuven werkt aan een nieuw masterplan voor handel en horeca dat de stad meer moet laten bruisen. Het stadsbestuur wil inzetten op levendige handelskernen, minder leegstand en een aantrekkelijk horeca-aanbod, ook buiten het centrum.
Niet alleen de klassieke winkelstraten komen aan bod, maar ook de handelskernen in Wilsele-Putkapel, Kessel-Lo en Heverlee. Leuven onderzoekt ook of de Vaartkom kan uitgroeien tot een volwaardige handelskern. De stad gaat een bevraging doen bij bewoners, bezoekers én mensen die vandaag minder vaak naar Leuven komen. Met die gegevens wil Leuven zijn handel- en horecabeleid beter en aantrekkelijker maken.
"We zien in het algemeen dat onze stad heel erg veranderd is op vlak van handel en horeca. Dat inwoners op een andere manier naar de winkel gaan, dat er nieuwe horecaconcepten komen. En dat er ook nieuwe wijken bijkomen, de Vaartkom is daar een heel mooi voorbeeld van." Lalynn Wadera, schepen van handel