Leuvense onderzoekers ontdekken in zieke vissen mogelijke remedie tegen kanker

Leuvense onderzoekers ontdekken in zieke vissen mogelijke remedie tegen kanker

Leuvense onderzoekers ontdekken in zieke vissen mogelijke remedie tegen kanker

Een onderzoeksteam van de KU Leuven heeft mogelijk een nieuwe remedie ontdekt tegen kanker. In de lever van zieke vissen heeft het team een bacterie gevonden die oximidines produceert, dat zijn stoffen die tumoren kunnen genezen. Bovendien is de structuur van dit type oximidines gemakkelijker na te bouwen dan andere varianten van de chemische verbinding. De ontdekking zou baanbrekend kunnen zijn in de strijd tegen kanker, maar eerst is verder onderzoek nodig.

Gerelateerd nieuws

 • UZ Leuven combineert verschillende soorten zorg om patiënten met zeldzame ziekten gericht te helpen

  UZ Leuven combineert verschillende soorten zorg om patiƫnten met zeldzame ziekten gericht te helpen

 • "Geen intentie om De Valk te ontruimen en geen sprake van overbodig geweld bij ontruiming tijdelijk rectoraat", zegt burgemeester Ridouani

  "Geen intentie om De Valk te ontruimen en geen sprake van overbodig geweld bij ontruiming tijdelijk rectoraat", zegt burgemeester Ridouani

 • Zowat alle 99 bewoners wzc De Ravestein blijven thuis op verkiezingsdag met medisch attest: "Veel mensen interesseert het niet meer"

  Zowat alle 99 bewoners wzc De Ravestein blijven thuis op verkiezingsdag met medisch attest: "Veel mensen interesseert het niet meer"

 • Leuvenaar Pieter Sisk plaatst zich voor 800 meter op Olympische Spelen

  Leuvenaar Pieter Sisk plaatst zich voor 800 meter op Olympische Spelen

 • Exit door grote poort voor Speelster van het Jaar Marie Detruyer (OH Leuven): "Ik verlaat OHL toch ook met pijn in het hart"

  Exit door grote poort voor Speelster van het Jaar Marie Detruyer (OH Leuven): "Ik verlaat OHL toch ook met pijn in het hart"