Man uit Diest (42) veroordeeld voor verkrachting minderjarig neefje met beperking (16)

Man uit Diest (42) veroordeeld voor verkrachting minderjarig neefje met beperking (16)

Man uit Diest (42) veroordeeld voor verkrachting minderjarig neefje met beperking (16)

In Diest is een man van 42 veroordeeld tot 2 jaar cel voor het verkrachten van zijn neefje van 16 jaar oud, die aan een mentale beperking lijdt. Als ie zich aan een aantal voorwaarden houdt, moet hij voorlopig wel niet naar de gevangenis. Hij heeft de feiten samen met een andere Diestenaar gefilmd, en daarna doorgestuurd naar een man uit Limburg. De feiten speelden zich meermaals af tussen november 2019 en maart 2020. De oom van het slachtoffer legt verschillende keren contact en zet de jongen daarna aan tot seksuele handelingen. Die feiten werden gefilmd en doorgestuurd naar een man uit Zonhoven. De man uit Diest zat de voorbije 5 maanden in voorhechtenis, en is nu veroordeeld tot 2 jaar met probabtievoorwaarden. Dat wil zeggen dat ie niet naar de gevangenis moet, maar dat ie zich 2 jaar lang aan verschillende voorwaarden zal moeten houden.

Gerelateerd nieuws

  • Nieuw blotevoetenpad in Diest: "Impuls om buiten spelen aan te moedigen”

    Nieuw blotevoetenpad in Diest: "Impuls om buiten spelen aan te moedigen”

  • Begin mei opnieuw beversafari aan Webbekomsbroek in Diest

    Begin mei opnieuw beversafari aan Webbekomsbroek in Diest

  • Luchtfoto's van Landschapspark de Merode: "Ik hou de camera in mijn hand en op het ogenblik dat ik foto's neem laat ik eigenlijk de besturing los"

    Luchtfoto's van Landschapspark de Merode: "Ik hou de camera in mijn hand en op het ogenblik dat ik foto's neem laat ik eigenlijk de besturing los"

  • Woning in Montgomerystraat in Diest onbewoonbaar na keukenbrand, bewoners kunnen huis veilig verlaten

    Woning in Montgomerystraat in Diest onbewoonbaar na keukenbrand, bewoners kunnen huis veilig verlaten

  • Oxfam België zet de studentenwinkels van de keten vandaag in de kijker. "In de middag verkopen wij voor de oxfam. Wij doen dat al 18 maanden, iedere week, iedere maandag, de hele middag eigenlijk."

    Oxfam België zet de studentenwinkels van de keten vandaag in de kijker. "In de middag verkopen wij voor de oxfam. Wij doen dat al 18 maanden, iedere week, iedere maandag, de hele middag eigenlijk."