Medicijn tegen ziekte van Crohn vanaf vandaag terugbetaald, UZ Leuven: "Dit is baanbrekend"

Medicijn tegen ziekte van Crohn vanaf vandaag terugbetaald, UZ Leuven: "Dit is baanbrekend"

Medicijn tegen ziekte van Crohn vanaf vandaag terugbetaald, UZ Leuven: "Dit is baanbrekend"

Vanaf vandaag wordt Skyrizi terugbetaald. Da's een belangrijk geneesmiddel tegen de ziekte van Crohn dat onder meer door artsen van het UZ Leuven werd ontwikkeld. De ziekte van Crohn is een chronische aandoening aan de darmen die voor buikklachten en diarree zorgt. Het UZ Leuven spreekt over een baanbrekend medicijn, want meer dan de helft van de patiënten geeft aan klachtenvrij te zijn na een jaar. 1 op de 200 Belgen lijdt aan de ziekte van Crohn.

Gerelateerd nieuws

 • 11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

  11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

 • Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

  Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

 • Omgevingsvergunning AB Inbev ingetrokken door Raad voor Vergunningsbetwistingen

  Omgevingsvergunning AB Inbev ingetrokken door Raad voor Vergunningsbetwistingen

 • Voka Vlaams-Brabant lanceert escaperoom: "Wij als hackers kunnen met een naam of een telefoonnummer al heel veel doen."

  Voka Vlaams-Brabant lanceert escaperoom: "Wij als hackers kunnen met een naam of een telefoonnummer al heel veel doen."

 • Woningen worden niet duurder: "We lijken een plafond bereikt te hebben"

  Woningen worden niet duurder: "We lijken een plafond bereikt te hebben"