Meerdere winkeldiefstallen bij Colruyt in Leuven, vier verdachten gedagvaard door parket

Meerdere winkeldiefstallen bij Colruyt in Leuven, vier verdachten gedagvaard door parket

Meerdere winkeldiefstallen bij Colruyt in Leuven, vier verdachten gedagvaard door parket

Het parket heeft vier verdachten van verschillende winkeldiefstallen in de supermarkt Colruyt gedagvaard. Drie van hen werkten samen, zij probeerden eergisteren rond 18.15 u. hun rugzak te vullen met 18 flessen whisky ter waarde van 480 euro. De dieven betaalden enkel voor een blikje Coca-Cola, maar werden betrapt door een bewakingsagent. De politie arresteerde de drie verdachten en stelde vast dat één van hen 3 XTC-pillen op zak had. Een andere was onder invloed van cocaïne. De verdachten moeten zich midden mei komen verantwoorden voor de diefstal, twee van hen werden ook bijkomend gedagvaard voor de inbreuken op de drugswet. 




De andere verdachte is een 39-jarige man. Hij probeerde binnen de 24 uur twee keer tabak en sterke drank uit dezelfde supermarkt te stelen. Ook hij werd twee keer betrapt. De eerste keer werd hij meegenomen naar het politiecommissariaat, waar hij een uitnodiging kreeg voor een verhoor. De tweede keer werd hij gearresteerd. De man gaf de feiten zelf toe. Ook hij moet zich midden mei voor de correctionele rechtbank in Leuven komen verantwoorden voor de twee winkeldiefstallen en zijn illegaal verblijf in ons land.

Gerelateerd nieuws

  • KU Leuven-rector Sels over partnerschappen met Israëlische instellingen: "Nieuwe projecten met potentiële militaire toepassingen worden een no-go"

    KU Leuven-rector Sels over partnerschappen met Israëlische instellingen: "Nieuwe projecten met potentiële militaire toepassingen worden een no-go"

  • Minister Verlinden doet geen bijkomende investeringen in brandweerzone: "We gaan haar terugschrijven en wijzen op wettelijke verplichting"

    Minister Verlinden doet geen bijkomende investeringen in brandweerzone: "We gaan haar terugschrijven en wijzen op wettelijke verplichting"

  • Fans van archeologie kunnen hele maand mei terecht in Diestsestraat in Leuven: "We tonen hier archeologische vondsten uit heel Vlaams-Brabant"

    Fans van archeologie kunnen hele maand mei terecht in Diestsestraat in Leuven: "We tonen hier archeologische vondsten uit heel Vlaams-Brabant"

  • Leuvens architectenbureau Gijs Van Vaerenbergh maakt nieuw masterplan voor Stadsbegraafplaats

    Leuvens architectenbureau Gijs Van Vaerenbergh maakt nieuw masterplan voor Stadsbegraafplaats

  • Leerkrachten van Woudlucht organiseren festival voor hun leerlingen: "veel leuker dan stilzitten op een stoel"

    Leerkrachten van Woudlucht organiseren festival voor hun leerlingen: "veel leuker dan stilzitten op een stoel"