MEGA-dag in Aarschot: "We onderschatten soms vanaf welke leeftijd sommige problematieken al ontstaan"

MEGA-dag in Aarschot: "We onderschatten soms vanaf welke leeftijd sommige problematieken al ontstaan"

MEGA-dag in Aarschot: "We onderschatten soms vanaf welke leeftijd sommige problematieken al ontstaan"

Waar moet ik rekening mee houden in het verkeer, wat zijn de gevaren van alcohol en hoe gevaarlijk is drugs? Het zijn maar enkele vragen waar jonge tieners niet altijd een antwoord op weten. Om hen bij te staan organiseerde de politie van Aarschot, samen met de stad, jeugdcentrum De Klinker en de federale politie vandaag een MEGA-dag. MEGA staat voor Mijn Eigen Goede Antwoord, aan de hand van lessen en verschillende workshops is het de bedoeling om jongeren voor te bereiden op de stap naar de middelbare school zegt Lise Van Ouytsel, teamchef jeugd- en sociale dienst van politie Aarschot: "De overstap maken naar het middelbaar is een grote mijlpaal in hun leven. Daarom willen we hun wat handvaten meegeven zodat ze weten hoe ze risico's moeten inschatten op sociale media of hoe ze kunnen omgaan met verslavingen."

Gerelateerd nieuws

 • Infrabel schuift tunnel onder spoorlijn in Langdorp

  Infrabel schuift tunnel onder spoorlijn in Langdorp

 • Komend weekend eindejaarsexpo van Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst met werken van meer dan 500 kunstenaars uit onze regio

  Komend weekend eindejaarsexpo van Hagelandse Academie voor Beeldende Kunst met werken van meer dan 500 kunstenaars uit onze regio

 • De 38ste editie van de Zomerzoektocht van het Davidsfonds zakt af naar Aarschot

  De 38ste editie van de Zomerzoektocht van het Davidsfonds zakt af naar Aarschot

 • Ook Aarschot voorziet studeerplek voor blokkende studenten: "gratis goodiebag voor elke student"

  Ook Aarschot voorziet studeerplek voor blokkende studenten: "gratis goodiebag voor elke student"

 • Man (31) uit Scherpenheuvel-Zichem aangehouden voor drugshandel in Aarschot: "Ook moeder betrapt, zij was op de hoogte van de feiten"

  Man (31) uit Scherpenheuvel-Zichem aangehouden voor drugshandel in Aarschot: "Ook moeder betrapt, zij was op de hoogte van de feiten"