Media en Cultuur

Muurschildering "versmarkt" van kunstenaarscollectief Treepack siert gevel van Delhaize Denon in Leuven

Lees hier het bericht van het collectief: 

Nieuwe muurschildering "versmarkt" siert gevel van Delhaize Denon in Leuven 

Leuven, België - De historische binnenstad van Leuven is onlangs verrijkt met een prachtige nieuwe muurschildering genaamd "versmarkt". Dit kunstwerk, uitgevoerd door de lokale muurschildering organisatie Treepack, is geïnspireerd op de geschiedenis en beleving van de Delhaize Denon winkel in het hartje van de historische binnenstad. Een unicum voor de stad Leuven.

"Versmarkt" is een concept en kunstwerk van het collectief Treepack en neemt ons mee in een momentopname van een nostalgische markt op een plek waar de tijd even lijkt stil te staan. Het kunstwerk toont Dhr. Denon die vrolijk een heerlijk verse appel verkoopt. Het ontwerp is volledig geïnspireerd op de Denon-mascotte en vormt een wereld van en voor dit personage die op haar beurt geïnspireerd is op de typische, nostalgische architectuur die de stad Leuven rijk is. Het kleurpalet is complex in haar eenvoud en vormt een afgeleide kleurwaaier uit de 2 typerende kleuren van de Denon-mascotte die toch al jaren symbool staat voor deze lokale supermarkt.

Denon in Leuven heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1886. In de jaren 80 kreeg Denon een nieuw logo en werd de mascotte van het merk geïntroduceerd: een lachende man met een hoed genaamd 'Dhr. Denon'. Sindsdien is de mascotte een symbool geworden voor het merk en is het herkenbaar voor veel Belgen.

De muurschildering is uitgevoerd op de zijgevel van Delhaize Denon en is een ware toevoeging aan de binnenstad van Leuven. De smakelijke herkenbaarheid van het thema zorgt ervoor dat we de markt bijna kunnen ruiken en proeven. Het kunstwerk is een prachtige samenkomst van lokale geschiedenis en streetart.

Met de nieuwe muurschildering brengt Treepack een eerbetoon aan de geschiedenis van Denon en zijn iconische mascotte. De schildering op de zijgevel van de winkel in de historische binnenstad van Leuven zal voorbijgangers en klanten herinneren aan de rijke geschiedenis van het merk en zijn lokale betrokkenheid in de gemeenschap.

Treepack is gespecialiseerd in het verfraaien van publieke ruimtes. In de afgelopen jaren transformeerden ze talrijke gebouwen en openbare plaatsen met muurschilderingen en street art, tot prachtige kunstwerken. Meer en meer gebruiken ze de kracht van geschiedenis om toegankelijke kunst te creëren voor een breed publiek.