Oogst van grondwitloof gaat van start: "Veel vraag naar, maar grondwitlooftelers zijn een uitstervend ras"
Het witloofseizoen is van start gegaan. De grondwitlooftelers kunnen volop beginnen met het oogsten van dit streekproduct. Ook al blijft er een sterke vraag naar grondwitloof in onze keuken, toch verdwijnen er almaar meer telers. Dat komt onder meer doordat het telen van grondwitloof heel arbeidsintensief is. Toch blijft Luc Salens uit Erps-Kwerps dit met plezier doen.
"Het is op traditionele wijze. Daarvoor kiezen we omdat dat meer winterwerk is. Zo heb ik andere maanden meer tijd voor mijn akkerbouwbedrijf. Het is arbeidsintensief, ja. Maar als je dat graag doet en je kan er iets aan verdienen, waarom niet?" Luc Salens, Grondwitloofteler
Na het oogsten kuist en verpakt Luc zijn witloof, zo is het helemaal klaar om naar de winkels te gaan. Daar kan het bovendien gepromoot worden als een echt streekproduct.


"Witloof is hier een beetje ontstaan, zoals asperges ontstaan aan de kanten van Werchter. Daar is lichtere grond, hier is de grond iets zwaarder en geschikter voor witloof. Maar het is wel aan het uitsterven." Luc Salens, Grondwitloofteler