Overzicht Michelingids 2025: welke restaurants in onze regio krijgen één of meerdere sterren?
Vanmorgen werden in Antwerpen de prestigieuze Michelinsterren uitgereikt, de culinaire oscars. We bekijken samen met u of er nieuwe restaurants in onze regio zijn die dit jaar de gids hebben verrast. Een overzicht vindt u hier terug.
Alle restaurants in onze regio behouden hun ster ★
Alle restaurants in onze regio met één Michelinster, mogen ook dit jaar die ster behouden. In totaal gaat het om 5 zaken in Oost-Brabant.
✪ Arenberg (Kapeldreef 46, Heverlee): chef Lieven Demeestere
✪ Couvert Couvert (St-Jansbergsesteenweg 171, Heverlee): Chefs Laurent en Vincent Folmer
✪ EED (Vaartstraat 14, Leuven): Chef Philippe Heylen
✪ EssenCiel (Bondgenotenlaan 114, Leuven): Chefs Niels Brants en Romina Charels
✪ Melchior (Veemarkt 47, Tienen): Chef Gilles Melchior
2 sterren voor Thijs Vervloet, maar niet in onze regio ★★
Chef Thijs Vervloet heeft met zijn restauant 'Maison Colette' in Tongerlo een vermelding van 2 sterren behaald in de nieuwe Michelingids. Vervloet baatte tot en met november vorig jaar een tweesterrenrestaurant uit aan de Vijvers in Averbode.
"Ik denk dat we ons eindstation hebben gevonden. We zijn daar waar we willen zijn. Dat zullen al onze gasten, en de inspecteurs van Michelin, wel ervaren." Thijs Vervloet, Maison Colette

HERBEKIJK: Sterrenchef Thijs Vervloet ruilt Averbode opnieuw in voor Westerlo (15/10/2024)
Service Award
De laatste, speciale uitreiking van deze editie is de Service Award, een prijs voor een team dat volgens de Michelingids het meest gastvrij is naar de klanten toe. Die komt in handen van het Brusselse Bozar Restaurant.

Sommelier van het jaar
De tweede, speciale uitreiking van dit jaar is die van sommelier van het jaar. Die wordt dit jaar uitgereikt aan Laurenz Dierickx van het Henegouwse restaurant Les Frères Louise in Ellezelles.
"Ik heb een voorliefde voor Duitse wijnen. Maar naar mijn mening is iedere wijn die met liefde en passie vervaardigd is, de moeite waard om op tafel te zetten." Laurenz Dierickx, sommelier van het jaar.

Young Chef van het jaar
De eerste award van de ceremonie is de uitreiking van de "Young Chef Award", de meest beloftevolle chef van dit jaar. Die prijs mag in ontvangst genomen worden door de 27-jarige Quentin Gallopyn van restaurant Vicomté in de provincie Henegouwen.

Geen nieuwe sterren voor onze regio
Van de 15 nieuwe vermeldingen in de Belgische Michelingids is er geen enkel restaurant uit onze regio bij.

Volg hier de livestream