Parking De Molen aan Arenberg verdwijnt voor reusachtige dwaaltuin

Parking De Molen aan Arenberg verdwijnt voor reusachtige dwaaltuin

Parking De Molen aan Arenberg verdwijnt voor reusachtige dwaaltuin

Op de KU Leuven parking De Molen langs de Celestijnenlaan aan het kasteel van Arenberg zijn de voorbereidende werken gestart van een reusachtige dwaaltuin. Op het binnenplein van het kasteel van Arenberg is nu al een glimp op te vangen van de ijzeren constructie die gebruikt zal worden om de dwaaltuin te maken. Bedoeling is dat klimpanten op het hekwerk doorheen de jaren gaan groeien zodat ze een groen labyrint vormen waar je dan in kan gaan rondwandelen en dwalen. In totaal gebruikt de kunstenaar 300-400 meter stalen hekken. In mei volgend is het klaar, al zou het dan wel nog 10 jaar duren voordat het helemaal overgroeid is. De parking verdwijnt permanent.

Bekijk meer nieuws over:

Gerelateerd nieuws

 • Zowat alle 99 bewoners wzc De Ravestein blijven thuis op verkiezingsdag met medisch attest: "Veel mensen interesseert het niet meer"

  Zowat alle 99 bewoners wzc De Ravestein blijven thuis op verkiezingsdag met medisch attest: "Veel mensen interesseert het niet meer"

 • Leuvenaar Pieter Sisk plaatst zich voor 800 meter op Olympische Spelen

  Leuvenaar Pieter Sisk plaatst zich voor 800 meter op Olympische Spelen

 • Exit door grote poort voor Speelster van het Jaar Marie Detruyer (OH Leuven): "Ik verlaat OHL toch ook met pijn in het hart"

  Exit door grote poort voor Speelster van het Jaar Marie Detruyer (OH Leuven): "Ik verlaat OHL toch ook met pijn in het hart"

 • Meer dan 400 jaar Leuvense stadsgeschiedenis krijgt een nieuwe website

  Meer dan 400 jaar Leuvense stadsgeschiedenis krijgt een nieuwe website

 • Leuven vernoemt drie straten op Hertogensite naar vrouwelijke zorgverleners

  Leuven vernoemt drie straten op Hertogensite naar vrouwelijke zorgverleners