Politie pakt drie fietsendieven op aan het station van Haacht

Politie pakt drie fietsendieven op aan het station van Haacht

Politie pakt drie fietsendieven op aan het station van Haacht

De onderzoeksrechter heeft drie verdachten aangehouden die elektrische fietsen zouden gestolen hebben aan het station van Haacht. De feiten gebeurden op 20 maart, rond 19.50 u. De politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen werd gealarmeerd door een getuige, die zag hoe drie personen met een slijpschijf twee elektrische fietsen probeerden te stelen. Daarop besloot de politie het drietal te arresteren.


­


Het gaat om een vrouw van 31 jaar en twee mannen van 25 en 26 jaar die al bij de politie voor gelijkaardige feiten gekend zijn Op het moment van de feiten hadden ze onder meer kniptangen en schroevendraaiers bij. Tijdens een huiszoeking in de woning van de vrouwelijke verdachte werd ook nog één, vermoedelijk gestolen, elektrische fiets aangetroffen. De drie verdachten ontkennen dat ze de daders zijn.


­


De drie verdachten werden op 22 maart bij de onderzoeksrechter voorgeleid, die de twee mannelijke verdachten heeft aangehouden. De vrouwelijke verdachte werd onder elektronisch toezicht geplaatst. Vier dagen later heeft de raadkamer hun aanhouding bevestigd. De recherche van de politiezone BHK zet het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter verder.

Gerelateerd nieuws

 • 36ste editie Swing Wespelaar vindt plaats in augustus: "Voor het eerst wordt ook jong blues-talent in de kijker gezet"

  36ste editie Swing Wespelaar vindt plaats in augustus: "Voor het eerst wordt ook jong blues-talent in de kijker gezet"

 • Pierre Neuhard (90) uit Tildonk schrijft boek over zijn gezin in de Tweede Wereldoorlog: "Mijn vader is onherkenbaar teruggekomen"

  Pierre Neuhard (90) uit Tildonk schrijft boek over zijn gezin in de Tweede Wereldoorlog: "Mijn vader is onherkenbaar teruggekomen"

 • Haacht verkoopt materialen van oude skatepark, bieden kan tot en met 26 mei

  Haacht verkoopt materialen van oude skatepark, bieden kan tot en met 26 mei

 • Grens tussen Rotselaar en Haacht gewijzigd zodat voetbalveld van VK Wakkerzeel in Haacht ligt: "Eenvoudigste oplossing om gebouwen te vernieuwen"

  Grens tussen Rotselaar en Haacht gewijzigd zodat voetbalveld van VK Wakkerzeel in Haacht ligt: "Eenvoudigste oplossing om gebouwen te vernieuwen"

 • Haacht plaatst ANPR-camera's om zwaar verkeer tussen industriezone Hambos en Wijgmaalsesteenweg te weren

  Haacht plaatst ANPR-camera's om zwaar verkeer tussen industriezone Hambos en Wijgmaalsesteenweg te weren