Politie verspreidt beelden van man die banden van 31 voertuigen platgestoken heeft in Diest

Politie verspreidt beelden van man die banden van 31 voertuigen platgestoken heeft in Diest

Politie verspreidt beelden van man die banden van 31 voertuigen platgestoken heeft in Diest

De politie heeft op vraag van het parket van Leuven beelden verspreid van een man die mogelijk meer dan 30 voertuigen heeft beschadigd in het centrum van Diest. Op de beelden is te zien dat de man de banden van een bromfiets plat steekt, hij draagt onder meer een donkere donsjas met kap, een skinny jeans en een pet. De politie is op zoek naar mensen die de man herkennen of extra camerabeelden waarop de verdachte te zien is.

Op camerabeelden is te zien hoe een man eind vorige maand de banden van een bromfiets plat steekt in Diest. En daar blijft het niet bij, hij zaait die nacht en mogelijk ook een week later een spoor van vernieling in verschillende straten in het stadscentrum.

Ellen Durie, woordvoerder van het Parket van Leuven, geeft meer uitleg: "Tussen middernacht en zes uur 's ochtends heeft een man in Diest 31 voertuigen beschadigd, hij heeft daarbij de banden van die voertuigen platgestoken. Een week later, in de nacht van zaterdag 1 juni op zondag 2 juni zijn er nogmaals drie voertuigen beschadigd nadat de banden werden kapot gestoken."

"De verdacht droeg op het moment van de feiten een donkere donsjas met kap, hij droeg een skinny jeans, had een pet aan en hij droeg ook donkere schoenen." Ellen Durie, woordvoerder Parket Leuven

Alle voertuigen staan in deze zone. Het gaat om de Hasseltsestraat, de Montgommerystraat, de Emile Vanderveldestraat, de Kloosterbergstraat en de Gasthuisbergstraat. De auto's die in de nacht van één op twee juni beschadigd worden staan in de Eduard Robeynslaan en de Commissaris Neyskenslaan, ook dat is vlakbij. De politie heeft dankzij de camerabeelden een eerste beschrijving van de verdachte.

Durie vult aan: "De verdacht droeg op het moment van de feiten een donkere donsjas met kap, hij droeg een skinny jeans, had een pet aan en hij droeg ook donkere schoenen."

Om de man nu effectief te kunnen identificeren, is alle hulp welkom.

"In het kader van dit onderzoek is de politie op zoek naar mensen die de verdachte mogelijk zouden kunnen herkennen of naar beelden waarop de verdachte mogelijk te zien zou zijn. Dat zou kunnen op beelden van cameradeurbellen, maar ook op dashcams of bewakingsbeelden." besluit Ellen Durie.

Wie de man herkent, camerabeelden heeft of andere informatie over de feiten neemt best contact op met de politie via opsporingen@police.belgium.eu of via het gratis nummer 0800 30 300.

Gerelateerd nieuws

 • 10e editie van Supermercado in Diest moet voor zuiderse sfeer zorgen in de stad: "Door de voorspelde regen wordt de 'Playa' dit jaar een 'Plaza, maar alle activiteiten kunnen gewoon doorgaan"

  10e editie van Supermercado in Diest moet voor zuiderse sfeer zorgen in de stad: "Door de voorspelde regen wordt de 'Playa' dit jaar een 'Plaza, maar alle activiteiten kunnen gewoon doorgaan"

 • Diest zoekt nieuwe uitbater voor cafetaria van Ontmoetingscentrum S.O.K

  Diest zoekt nieuwe uitbater voor cafetaria van Ontmoetingscentrum S.O.K

 • Maurits Vande Reyde (Open Vld): "De kiezer heeft duidelijk gekozen voor een ander beleid, wij zijn nationaal afgestraft"

  Maurits Vande Reyde (Open Vld): "De kiezer heeft duidelijk gekozen voor een ander beleid, wij zijn nationaal afgestraft"

 • Alle leerlingen van lagere scholen in Diest krijgen voortaan zonnecrème van stad: "Zo zijn kinderen altijd beschermd tegen zon"

  Alle leerlingen van lagere scholen in Diest krijgen voortaan zonnecrème van stad: "Zo zijn kinderen altijd beschermd tegen zon"

 • Diest boekt begrotingsoverschot van 12,2 miljoen euro: "Belastingverlaging is bespreekbaar"

  Diest boekt begrotingsoverschot van 12,2 miljoen euro: "Belastingverlaging is bespreekbaar"