Politiezone Demerdal krijgt almaar meer te maken met weglopende jongeren

Politiezone Demerdal krijgt almaar meer te maken met weglopende jongeren

Politiezone Demerdal krijgt almaar meer te maken met weglopende jongeren

De agenten van de politiezone Demerdal krijgen almaar vaker te maken met weglopende jongeren. Dat blijkt uit het jaarrapport van de politie van Diest en Scherpenheuvel-Zichem.  Volgens de politie ligt dat aan de 4 verschillende jeugdinstellingen, zoals Huize Sint-Vincentius in Diest, die in de zone Demerdal liggen. Bij de meldingen die binnenlopen blijkt het vaak om dezelfde jongeren te gaan. Als we de cijfers er even bijnemen dan zien we dat het in 2014 nog maar om 29 gevallen ging. Twee jaar later was dat aantal al meer dan verdubbeld. Afgelopen jaar liepen er net geen 100 minderjarigen weg, drie keer zoveel als vijf jaar geleden. 

Bekijk meer nieuws over:

Gerelateerd nieuws

  • Floerebrug, Kosmosbrug en De Witte Brug. De 7 nieuwe bruggen in het Demerbekken kregen een naam: "Inspiratie gehaald uit omgeving en Ernest Claes"

    Floerebrug, Kosmosbrug en De Witte Brug. De 7 nieuwe bruggen in het Demerbekken kregen een naam: "Inspiratie gehaald uit omgeving en Ernest Claes"

  • Sterrenchef Thijs Vervloet van Colette - De Vijvers mee naar Olympische Spelen: "Heel vereerd om te mogen koken op Olympisch niveau"

    Sterrenchef Thijs Vervloet van Colette - De Vijvers mee naar Olympische Spelen: "Heel vereerd om te mogen koken op Olympisch niveau"

  • Tijdelijk maïsdoolhof op locatie van nieuw stadspark in Scherpenheuvel-Zichem

    Tijdelijk maïsdoolhof op locatie van nieuw stadspark in Scherpenheuvel-Zichem

  • Maurice Engelen van Praga Khan staat op 13 september op het podium van Lo For Life

    Maurice Engelen van Praga Khan staat op 13 september op het podium van Lo For Life

  • Aanleg Stadspark in Scherpenheuvel loopt vertraging op na meerdere bezwaarschriften: Ook het aangekondigde nieuwe skatepark zal later klaar zijn

    Aanleg Stadspark in Scherpenheuvel loopt vertraging op na meerdere bezwaarschriften: Ook het aangekondigde nieuwe skatepark zal later klaar zijn