Primeur voor KU Leuven: wetenschappers ontwikkelen zonnepaneel dat waterstof uit lucht haalt

Primeur voor KU Leuven: wetenschappers ontwikkelen zonnepaneel dat waterstof uit lucht haalt

Primeur voor KU Leuven: wetenschappers ontwikkelen zonnepaneel dat waterstof uit lucht haalt

Wetenschappers van de KU Leuven zijn erin geslaagd om een zonnepaneel te ontwikkelen dat waterstof haalt uit het vocht in de lucht. De productie van waterstof bestaat natuurlijk al langer, maar nu is het de eerste keer dat dat op een hernieuwbare manier gebeurt. Eén paneel kan tot 250 liter waterstofgas per dag produceren. Concreet betekent dat wie 20 panelen op zijn dak legt en mits een paar aanpassingen, een heel jaar zonder elektriciteit en gas van het net kan. Voorlopig is er alleen nog maar een prototype van het paneel. Maar over twee jaar moeten er 20 panelen op een huis in Oud-heverlee komen, als testcase.

Gerelateerd nieuws

  • 11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

    11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

  • Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

    Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

  • Omgevingsvergunning AB Inbev ingetrokken door Raad voor Vergunningsbetwistingen

    Omgevingsvergunning AB Inbev ingetrokken door Raad voor Vergunningsbetwistingen

  • Voka Vlaams-Brabant lanceert escaperoom: "Wij als hackers kunnen met een naam of een telefoonnummer al heel veel doen."

    Voka Vlaams-Brabant lanceert escaperoom: "Wij als hackers kunnen met een naam of een telefoonnummer al heel veel doen."

  • Woningen worden niet duurder: "We lijken een plafond bereikt te hebben"

    Woningen worden niet duurder: "We lijken een plafond bereikt te hebben"