Primeur voor UZ Leuven: voor het eerst levend botweefsel in laboratorium gemaakt

Primeur voor UZ Leuven: voor het eerst levend botweefsel in laboratorium gemaakt

Primeur voor UZ Leuven: voor het eerst levend botweefsel in laboratorium gemaakt

Een team van onderzoekers aan het UZ Leuven is er voor het eerst in geslaagd biologisch botweefsel te maken. Met stamcellen, dat zijn basiscellen die nog elke vorm kunnen aannemen, hebben ze kraakbeen gemaakt dat in het menselijk lichaam kan uitgroeien tot echte levende botten. Over enkele jaren gaan dus mensen die een stukje bot missen, dat kunnen opvullen met het levende kraakbeen van de onderzoekers.

Gerelateerd nieuws

 • "Geen intentie om De Valk te ontruimen en geen sprake van overbodig geweld bij ontruiming tijdelijk rectoraat", zegt burgemeester Ridouani

  "Geen intentie om De Valk te ontruimen en geen sprake van overbodig geweld bij ontruiming tijdelijk rectoraat", zegt burgemeester Ridouani

 • UZ Leuven combineert verschillende soorten zorg om patiënten met zeldzame ziekten gericht te helpen

  UZ Leuven combineert verschillende soorten zorg om patiƫnten met zeldzame ziekten gericht te helpen

 • Zowat alle 99 bewoners wzc De Ravestein blijven thuis op verkiezingsdag met medisch attest: "Veel mensen interesseert het niet meer"

  Zowat alle 99 bewoners wzc De Ravestein blijven thuis op verkiezingsdag met medisch attest: "Veel mensen interesseert het niet meer"

 • Leuvenaar Pieter Sisk plaatst zich voor 800 meter op Olympische Spelen

  Leuvenaar Pieter Sisk plaatst zich voor 800 meter op Olympische Spelen

 • Exit door grote poort voor Speelster van het Jaar Marie Detruyer (OH Leuven): "Ik verlaat OHL toch ook met pijn in het hart"

  Exit door grote poort voor Speelster van het Jaar Marie Detruyer (OH Leuven): "Ik verlaat OHL toch ook met pijn in het hart"