Proces-Appeltans start morgen in Leuven: 55 mensen en instanties stellen zich burgerlijke partij

Proces-Appeltans start morgen in Leuven: 55 mensen en instanties stellen zich burgerlijke partij

Proces-Appeltans start morgen in Leuven: 55 mensen en instanties stellen zich burgerlijke partij

Morgen start in Leuven het langverwachte proces tegen de familie Appeltans. De beruchte kotbazenfamilie uit het Limburgese Hoeselt, die tal van studentenkamers bezit in Leuven, staat terecht voor krotverhuur, huisjesmelkerij en bendevorming. Meer dan 55 mensen of instanties, waaronder ook de stad Leuven, stellen zich burgerlijke partij. Verdeeld over drie dagen zijn er pleidooien. Vader en zoon Appeltans riskeren gevangenisstraffen tot vijf jaar en hoog oplopende geldboetes.

Bekijk meer nieuws over:

Gerelateerd nieuws

 • UZ Leuven combineert verschillende soorten zorg om patiënten met zeldzame ziekten gericht te helpen

  UZ Leuven combineert verschillende soorten zorg om patiƫnten met zeldzame ziekten gericht te helpen

 • "Geen intentie om De Valk te ontruimen en geen sprake van overbodig geweld bij ontruiming tijdelijk rectoraat", zegt burgemeester Ridouani

  "Geen intentie om De Valk te ontruimen en geen sprake van overbodig geweld bij ontruiming tijdelijk rectoraat", zegt burgemeester Ridouani

 • Zowat alle 99 bewoners wzc De Ravestein blijven thuis op verkiezingsdag met medisch attest: "Veel mensen interesseert het niet meer"

  Zowat alle 99 bewoners wzc De Ravestein blijven thuis op verkiezingsdag met medisch attest: "Veel mensen interesseert het niet meer"

 • Leuvenaar Pieter Sisk plaatst zich voor 800 meter op Olympische Spelen

  Leuvenaar Pieter Sisk plaatst zich voor 800 meter op Olympische Spelen

 • Exit door grote poort voor Speelster van het Jaar Marie Detruyer (OH Leuven): "Ik verlaat OHL toch ook met pijn in het hart"

  Exit door grote poort voor Speelster van het Jaar Marie Detruyer (OH Leuven): "Ik verlaat OHL toch ook met pijn in het hart"