Rotselaar heeft plannen met de dorpskern: "Een ondergrondse parking, meer groen en nieuwbouwprojecten"

Rotselaar heeft plannen met de dorpskern: "Een ondergrondse parking, meer groen en nieuwbouwprojecten"

Rotselaar heeft plannen met de dorpskern: "Een ondergrondse parking, meer groen en nieuwbouwprojecten"

Een ondergrondse parking, meer groen, winkels en extra woningen. Dat zijn de plannen van het gemeentebestuur van Rotselaar met de dorpskern. De site achter het gemeentehuis moet er over een aantal jaar dus helemaal anders uitzien. Vanaf nu wordt er gewerkt aan een masterplan om te bepalen hoe precies. In elk geval gaan er verschillende huizen verdwijnen, waaronder Herberg 't Huis.

"Raadzaam om ondergrondse parkeergelegenheid te voorzien, zodanig dat we bovengronds extra ruimte krijgen voor publiek belang" Jelle Wouters (ROX), burgemeester van Rotselaar

De gemeente Rotselaar gaat samen met een projectontwikkelaar een plan uittekenen om de hele site opnieuw in te richten.

Jelle Wouters (ROX), burgemeester van Rotselaar: "Het is zo dat het masterplan nu gaat kijken op welke plaatsen dat er nieuwe winkels kunnen komen. We vragen ook dat er een buurtsupermarkt komt. Dat masterplan gaat nu uitwijzen waar die indeling gaat gebeuren. Wij vinden het ook cruciaal dat er extra parkeergelegenheid komt in het dorpscentrum. Daarom is het raadzaam om het parkeren te gaan voorzien onder de grond, zodanig dat we bovengronds extra ruimte krijgen voor publiek belang. Bijvoorbeeld om een mooi groen plein in te richten."

De parking achter het gemeentehuis moet dus plaatsmaken voor een groen plein met een ondergrondse parking. Rond het plein komen dan meerdere nieuwbouwprojecten. Daarvoor moeten dan wel heel wat woningen en gebouwen, zoals deze Herberg 't Huis, verdwijnen.

"De eigenaars hebben natuurlijk een overeenkomst met ION om hun percelen af te staan. Zo kunnen we samen met de gronden van de gemeente komen tot nieuw projectgebied dat kansen geeft om Rotselaar centrum te gaan hertekenen.", zegt Wouters.

Op 13 oktober zijn er natuurlijk verkiezingen, maar volgens de burgemeester moet dit project de verkiezingen doorstaan, wat de resultaten ook zijn: "Ik ben ervan overtuigd dat hier een heel groot maatschappelijk draagvlak is om dit te realiseren. De gemeenteraad heeft dit ook unaniem goedgekeurd over de partijgrenzen heen. We zijn er van overtuigd dat er heel wat troeven zijn van ons dorpscentrum, maar er zijn ook noden. Die zijn bekend bij ons en we willen dat aanpakken en daar iets aan doen."

Het is de bedoeling dat het masterplan deze legislatuur nog klaar is. De uitvoering is dan voor de volgende legislatuur.

Gerelateerd nieuws

 • Rock Werchter plaatst windmolen op terrein om groene stroom op te wekken

  Rock Werchter plaatst windmolen op terrein om groene stroom op te wekken

 • Allereerste baby egel van het jaar binnengebracht bij opvangcentrum Avalon in Rotselaar: "Ze blijven best in de natuur met de moeder zodat ze op de meest natuurlijke wijze kunnen opgroeien"

  Allereerste baby egel van het jaar binnengebracht bij opvangcentrum Avalon in Rotselaar: "Ze blijven best in de natuur met de moeder zodat ze op de meest natuurlijke wijze kunnen opgroeien"

 • Jeezekesloop Wezemaal is een groot succes met 600 deelnemers

  Jeezekesloop Wezemaal is een groot succes met 600 deelnemers

 • Asfalteringswerken aan Provinciebaan in Rotselaar starten volgende week maandag, werfzone enkel te voet bereikbaar

  Asfalteringswerken aan Provinciebaan in Rotselaar starten volgende week maandag, werfzone enkel te voet bereikbaar

 • 107-jarige Alfons Leempoels uit Rotselaar is oudste man van ons land

  107-jarige Alfons Leempoels uit Rotselaar is oudste man van ons land