Slimme palen zorgen voor onenigheid in Leuven

Slimme palen zorgen voor onenigheid in Leuven

Slimme palen zorgen voor onenigheid in Leuven

De zogenoemde slimme palen in Leuven die onder meer de luchtkwaliteit meten, het verkeer analyseren en  en zelfs vechtpartijen herkennen zijn volgens oppositiepartij N-VA toch niet zo slim als het stadsbestuur beweert. Uit een vraag van Zeger Debyser van N-VA blijkt dat de palen niet werken zoals zou moeten. De stad Leuven plaatse in 2018 palen in de Bondgenotenlaan, de Tiensevest en ook op het Martelarenplein en de Oude Markt. De meting van luchtkwaliteit werd 4 maanden na het plaatsen van de palen stopgezet omdat de sensoren opnieuw afgesteld moesten worden, maar DAT is nog niet gebeurd. Burgemeester Mohamed Ridouani is niet akkoord met de kritiek van de oppositie. De afgelopen periode was volgens SP.A een testperiode die de stad bovendien 500.000 euro subsidies heeft opgeleverd. Met dat geld wil het stadsbestuur verder investeren in het gebruik van technologie in de stad. Technologiebedrijven Imec en Option en sensorenfabrikant Alphasense houden zich nu bezig met de software van de slimme palen zodat de metingen opnieuw kunnen hervatten. 

Gerelateerd nieuws

  • Kinderen knutselen knuffelberen aan abdij van park: "Opbrengst gaat naar organisatie die zich inzet tegen kinderarmoede"

    Kinderen knutselen knuffelberen aan abdij van park: "Opbrengst gaat naar organisatie die zich inzet tegen kinderarmoede"

  • Stadhuis van Leuven bedekt met kleuren van Europese vlag

    Stadhuis van Leuven bedekt met kleuren van Europese vlag

  • Commscope veroordeeld voor discriminatie: Vakbondsafgevaardigde onterecht ontslagen

    Commscope veroordeeld voor discriminatie: Vakbondsafgevaardigde onterecht ontslagen

  • Fietsroute van 42 km brengt je langs de hoogtepunten van Dieric Bouts: "Je vertrekt in het middelpunt van zijn leefwereld"

    Fietsroute van 42 km brengt je langs de hoogtepunten van Dieric Bouts: "Je vertrekt in het middelpunt van zijn leefwereld"

  • Restaurant en cocktailbar D'Entreprise in Leuvense Naamsestraat vraagt faillissement aan

    Restaurant en cocktailbar D'Entreprise in Leuvense Naamsestraat vraagt faillissement aan