Stad Diest krijgt 3 miljoen euro subsidies voor renovatie citadel

Stad Diest krijgt 3 miljoen euro subsidies voor renovatie citadel

Stad Diest krijgt 3 miljoen euro subsidies voor renovatie citadel

De stad Diest krijgt in totaal 3 miljoen euro subsidies van het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed om de citadel te restaureren. Eerder kreeg citadel al 600.000 euro om het dak te restaureren en 2 premies van 200.000 euro's om werken aan de gevels uit te voeren. Nu komt daar nog een premie van 2 miljoen bovenop. De stad gaat de voormalige legerkazerne omtoveren tot onder meer een museum en een belevingscafé. Een eerste fase van de werken, met een kostenplaatje van al zeker 8 miljoen, moet in 2026 klaar zijn.

Gerelateerd nieuws

  • Natuurboerderij Het Bolhuis erkend als 'Levend Erfgoedhof': "Traditionele dieren en innovatie worden hier gecombineerd"

    Natuurboerderij Het Bolhuis erkend als 'Levend Erfgoedhof': "Traditionele dieren en innovatie worden hier gecombineerd"

  • Geen zuiderse temperaturen op Supermercado in Diest: "Liever zon, maar we maken er het beste van"

    Geen zuiderse temperaturen op Supermercado in Diest: "Liever zon, maar we maken er het beste van"

  • 16 nieuwkomers en ieder dorp minstens twee keer vertegenwoordigd op verkiezingslijst DDS in Diest: "Geen avonturiers nodig, maar echte bestuurders in onze stad"

    16 nieuwkomers en ieder dorp minstens twee keer vertegenwoordigd op verkiezingslijst DDS in Diest: "Geen avonturiers nodig, maar echte bestuurders in onze stad"

  • Paradeplein morgen en overmorgen afgesloten voor militaire oefening op citadel van Diest

    Paradeplein morgen en overmorgen afgesloten voor militaire oefening op citadel van Diest

  • 10e editie van Supermercado in Diest moet voor zuiderse sfeer zorgen in de stad: "Door de voorspelde regen wordt de 'Playa' dit jaar een 'Plaza, maar alle activiteiten kunnen gewoon doorgaan"

    10e editie van Supermercado in Diest moet voor zuiderse sfeer zorgen in de stad: "Door de voorspelde regen wordt de 'Playa' dit jaar een 'Plaza, maar alle activiteiten kunnen gewoon doorgaan"