Stad Leuven en lokale huisartsenkring op zoek naar nieuwe locatie voor triagecentrum

Stad Leuven en lokale huisartsenkring op zoek naar nieuwe locatie voor triagecentrum

Stad Leuven en lokale huisartsenkring op zoek naar nieuwe locatie voor triagecentrum

De stad Leuven moet samen met de lokale huisartsenkring op zoek naar een nieuwe locatie voor het triagecentrum. Het enige centrum in Leuven waar patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus worden onderzocht, is hier naast de spoedafdeling van het Heilig Hart ziekenhuis. Maar over een maand starten er verbouwingswerken en moet het centrum sluiten. Tijdens de coronacrisis had Leuven naast dit triagecentrum nog eentje aan de ingang van Gasthuisberg, maar dat sloot al een tijdje geleden. Waar de nieuwe triagepost komt, is voorlopig niet duidelijk, dat blijkt uit een vraag van oppositiepartij N-VA op de gemeenteraad. Volgens burgemeester Ridouani worden verschillende pistes bekeken, zoals mogelijk opnieuw de campus Gasthuisberg van het UZ Leuven.

Gerelateerd nieuws

  • 11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

    11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

  • Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

    Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

  • Omgevingsvergunning AB Inbev ingetrokken door Raad voor Vergunningsbetwistingen

    Omgevingsvergunning AB Inbev ingetrokken door Raad voor Vergunningsbetwistingen

  • Voka Vlaams-Brabant lanceert escaperoom: "Wij als hackers kunnen met een naam of een telefoonnummer al heel veel doen."

    Voka Vlaams-Brabant lanceert escaperoom: "Wij als hackers kunnen met een naam of een telefoonnummer al heel veel doen."

  • Woningen worden niet duurder: "We lijken een plafond bereikt te hebben"

    Woningen worden niet duurder: "We lijken een plafond bereikt te hebben"