Stad Leuven laat beeld koning Leopold II verwijderen uit nis stadhuis

Stad Leuven laat beeld koning Leopold II verwijderen uit nis stadhuis

Stad Leuven laat beeld koning Leopold II verwijderen uit nis stadhuis

In Leuven heeft een gespecialiseerde firma vanochtend het standbeeld van koning Leopold II uit de zijmuur van het stadhuis verwijderd. De kolos van 270 kilo werd met een grote kraan uit de nis gehesen. De stad doet dat omdat ze vindt dat de figuur van Leopold II zo'n prominente plaats in het centrum niet verdient. Onder zijn bewind werden miljoenen Congolezen het slachtoffer van slavernij, verkrachting en moord.

Gerelateerd nieuws

 • 29ste editie van Afrika Filmfestival start vanavond in Leuven: "Aandacht voor Afrikaanse diaspora en Afrika als continent"

  29ste editie van Afrika Filmfestival start vanavond in Leuven: "Aandacht voor Afrikaanse diaspora en Afrika als continent"

 • 11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

  11.000 orchideeën voor medewerkers UZ Leuven: "Het zijn geen makkelijke tijden voor het zorgpersoneel, maar zo tonen we onze appreciatie"

 • Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

  Rode Kruis wil met opbrengst jaarlijkse pleisteractie nieuw gebouw in Leuven kopen: "Belangrijk omdat wij als afdeling gratis EHBO-cursussen aanbieden"

 • Omgevingsvergunning AB Inbev ingetrokken door Raad voor Vergunningsbetwistingen

  Omgevingsvergunning AB Inbev ingetrokken door Raad voor Vergunningsbetwistingen

 • Voka Vlaams-Brabant lanceert escaperoom: "Wij als hackers kunnen met een naam of een telefoonnummer al heel veel doen."

  Voka Vlaams-Brabant lanceert escaperoom: "Wij als hackers kunnen met een naam of een telefoonnummer al heel veel doen."