Stalen liggers voor nieuwe Dijlebrug in Rotselaar geplaatst, brug tijdelijk open tijdens Rock Werchter

Stalen liggers voor nieuwe Dijlebrug in Rotselaar geplaatst, brug tijdelijk open tijdens Rock Werchter

Stalen liggers voor nieuwe Dijlebrug in Rotselaar geplaatst, brug tijdelijk open tijdens Rock Werchter

De Dijlebrug in Rotselaar heeft vandaag 11 gigantische stalen liggers gekregen, die de fundering van de brug vormen. De werken zitten op schema om eind augustus klaar te zijn. Begin juli, tijdens Rock Werchter, is er wel een tijdelijke onderbreking, fietsers en voetgangers zullen dan gewoon door kunnen. Een deel van de Provinciebaan krijgt volgende maand ook een nieuw wegdek.

"Na de festivalperiode gaan we de brug volledig afsluiten voor alle verkeer." Projectmanager Jolien Debehets

11 stalen liggers van elk 30 duizend kilo en elk 28 meter lang staan klaar om op de Dijlebrug in Rotselaar gelegd te worden. Agentschap Wegen en Verkeer werkt al sinds september aan een nieuwe brug. Het vorige exemplaar was versleten en de pijler die de brug ondersteunde zakte almaar verder weg. Bij de nieuwe brug, gaat dat geen probleem meer zijn.

Dat legt projectmanager Jolien Debehets uit: "De liggers vormen eigenlijk de basis van de brug. De oude brug had een pijler in het water. Dat was een plaatburg. Maar deze nieuwe brug, die is van een ander type waarbij er L-liggers gebruikt worden om de overbrugging te realiseren. Daardoor is er geen pijler in het water meer nodig."

Bovenop de liggers komt er nog een asfalten brugdek, een waterdichte laag en een toplaag. Daarna moeten er ook nog randelementen geplaatst worden zoals bijvoorbeeld de leuning van de brug. De werken worden tijdens Rock Werchter tijdelijk onderbroken.

"Tijdens de festivalperiode wordt de brug opengesteld voor voetgangers, fietsers en hulpdiensten, maar niet voor het algemene gemotoriseerde verkeer, want de brug gaat nog niet volledig klaar zijn. Na de festivalperiode gaan we daarom de brug ook volledig afsluiten voor alle verkeer. Zo kunnen we er verder aan werken tot ze volledig af is, waarschijnlijk tegen het einde van augustus.", besluit Debehets.

De werken aan de brug worden gecombineerd met andere werken. Zo zijn er op dit moment rioleringswerken aan de gang op de Provinciebaan tussen de Dijlebrug en het kruispunt met de Haachtstesteenweg. Nog op de Provinciebaan wordt in de week van 10 juni het wegdek vernieuwd tussen de Mena en de Kapelstraat. Daar komt een nieuwe asfaltlaag. De Provinciebaan is dan helemaal afgewerkt tegen de start van het nieuwe schooljaar.

Gerelateerd nieuws

  • Stefan Van der Bauwhede stopt als coach van Sportief Rotselaar: Combinatie met werk was moeilijk

    Stefan Van der Bauwhede stopt als coach van Sportief Rotselaar: Combinatie met werk was moeilijk

  • Ook 45ste editie van de Pinksterprocessie in Werchter blijft droog: "Net om 10 uur gestopt met regenen"

    Ook 45ste editie van de Pinksterprocessie in Werchter blijft droog: "Net om 10 uur gestopt met regenen"

  • Waterpret in Rotselaar: mooi weer lokt 300 mensen naar de Plas

    Waterpret in Rotselaar: mooi weer lokt 300 mensen naar de Plas

  • Rotselaar opent dit weekend zwemzone De Plas dankzij warme temperaturen

    Rotselaar opent dit weekend zwemzone De Plas dankzij warme temperaturen

  • 25 leerlingen op de wachtlijst voor het Montfortcollege in Rotselaar, ook 13 andere scholen in de regio volzet.

    25 leerlingen op de wachtlijst voor het Montfortcollege in Rotselaar, ook 13 andere scholen in de regio volzet.