Tijdelijk maïsdoolhof op locatie van nieuw stadspark in Scherpenheuvel-Zichem

Tijdelijk maïsdoolhof op locatie van nieuw stadspark in Scherpenheuvel-Zichem

Tijdelijk maïsdoolhof op locatie van nieuw stadspark in Scherpenheuvel-Zichem

Op de plaats waar het nieuwe stadspark van Scherpenheuvel moet komen, plant de stad deze zomer een ... maïsdoolhof aan. Het gaat om een tijdelijke invulling. Gisteren zag je nog in ons nieuws dat de stad haar eigen omgevingsvergunning heeft ingetrokken na protest. 29 mensen dienden een bezwaarschrift in bij de stad tegen de plannen voor het nieuwe stadspark op en rond de voormalige zwembadsite. Het stadsbestuur bereidt nu een nieuwe vergunningsaanvraag voor waarin rekening gehouden wordt met de bezwaren. In afwachting van een vergunning komt er dus een maïsdoolhof zoals hier in Kortenberg twee jaar geleden. In april start een aannemer met het planten van de maïs. Het doolhof blijft dan staan tot het najaar en is volledig gratis.

Gerelateerd nieuws

  • Nieuwe editie van Abdijentocht in Averbode op donderdag 9 mei

    Nieuwe editie van Abdijentocht in Averbode op donderdag 9 mei

  • Uur langer parkeren in blauwe zones in Scherpenheuvel-Zichem

    Uur langer parkeren in blauwe zones in Scherpenheuvel-Zichem

  • Scherpenheuvel-Zichem investeert 2 miljoen euro in verschillende wegenwerken: een overzicht

    Scherpenheuvel-Zichem investeert 2 miljoen euro in verschillende wegenwerken: een overzicht

  • Floerebrug, Kosmosbrug en De Witte Brug. De 7 nieuwe bruggen in het Demerbekken kregen een naam: "Inspiratie gehaald uit omgeving en Ernest Claes"

    Floerebrug, Kosmosbrug en De Witte Brug. De 7 nieuwe bruggen in het Demerbekken kregen een naam: "Inspiratie gehaald uit omgeving en Ernest Claes"

  • Sterrenchef Thijs Vervloet van Colette - De Vijvers mee naar Olympische Spelen: "Heel vereerd om te mogen koken op Olympisch niveau"

    Sterrenchef Thijs Vervloet van Colette - De Vijvers mee naar Olympische Spelen: "Heel vereerd om te mogen koken op Olympisch niveau"