Tv-kok Loïc Van Impe wordt één van de nieuwe uitbaters van het Bootjeshuis in Tervuren
In Tervuren kunnen ze stoppen met zoeken naar een uitbater voor het Bootjeshuis. Na 7 jaar leegstand krijgt het een nieuwe bestemming als horecazaak. De gemeente Tervuren heeft beslist om het erfpacht van 40 jaar toe te kennen aan drie lokale ondernemers: Loïc Van Impe, Kevin Schietecatte en Tom Cumps. Zij willen er meer dan een klassieke horecazaak van maken.
"Mijn ouders hebben me altijd gewaarschuwd en gezegd: doe nooit horeca. Bij deze, 32 jaar later, doe ik het toch. Maar ik denk dat de tijd rijp is. Ik heb heel veel in de media kunnen doen. Ik heb heel veel met eten kunnen doen. Ik heb heel veel geleerd en ik ben gegroeid. Dus het voelde als een goed moment en het kwam vooral op mijn pad, toevallig tussen aanhalingstekens. En ik dacht: geen plan, is het beste plan. Vooruit is de weg", aldus Van Impe over zijn eerste horecazaak.
(Lees verder na de foto.)

Van Impe wil van het Bootjeshuis een bruisende plek maken. Hij zal met een kleine kaart werken van 3 gerechten en 3 pasta's. Voor die gerechten wil hij samenwerken met lokale producenten uit zijn netwerk.
"Het wordt een horecazaak voor iedereen, heel toegankelijk, voor zowel dagtoeristen, lopers, Tervurenaars, jonge mensen, oudere mensen, kinderen met oma en opa, fietsers, iedereen is welkom en de keuken zal zich daar ook naar gedragen." Loïc Van Impe, Tv-kok
Voor de opening, is er wel nog wat renovatiewerk aan het Bootjeshuis. De naam van de zaak zal waarschijnlijk 'Lago' worden.