Twee fietsersbruggen in Herent nog niet voor meteen

Twee fietsersbruggen in Herent nog niet voor meteen

Twee fietsersbruggen in Herent nog niet voor meteen

De gemeente en de fietsersbond van Herent zijn niet te spreken over de werken die minister Ben Weyts voorstelde in en rond Leuven. Daarin is opnieuw geen sprake van de heraanleg van het op-en afrittencomplex van de E314 in Herent. De gemeente pleit al lang voor twee fietsersbruggen, die ervoor moeten zorgen dat fietsers veilig kunnen oversteken op de Mechelsesteenweg. 

Wegen en verkeer bevestigt dat het werkt aan de plannen daarvoor, over twee weken zit het opnieuw samen met onder meer de gemeente en de fietsersbond. Maar groen licht is er nog zeker niet, het kabinet laat nog weten dat er op dit moment nog geen concrete timing of budget is voorzien. 

Gerelateerd nieuws

  • Provincie Vlaams-Brabant zoekt buurtbewoners fietssnelweg F3 om mee fietsverkeer in kaart te brengen

    Provincie Vlaams-Brabant zoekt buurtbewoners fietssnelweg F3 om mee fietsverkeer in kaart te brengen

  • STUDIOGESPREK Hendrik Tuerlinckx zet punt achter carrière en blikt ook al vooruit: "Met extra sponsoring aansluiting maken met top 2"

    STUDIOGESPREK Hendrik Tuerlinckx zet punt achter carrière en blikt ook al vooruit: "Met extra sponsoring aansluiting maken met top 2"

  • Pieter Heemeryck knap derde op T100 in Singapore: "Ik toon dat ik m'n voet naast beste triatleten ter wereld kan zetten"

    Pieter Heemeryck knap derde op T100 in Singapore: "Ik toon dat ik m'n voet naast beste triatleten ter wereld kan zetten"

  • Leuvense Conservatorium SLAC opent volgend schooljaar nieuwe afdeling in Herent

    Leuvense Conservatorium SLAC opent volgend schooljaar nieuwe afdeling in Herent

  • Frederik Vansina uit Herent is nieuwe nummer één van Defensie

    Frederik Vansina uit Herent is nieuwe nummer één van Defensie