UZ Leuven vindt nieuwe behandeling tegen eierstokkanker: "Patiënten leven langer"

UZ Leuven vindt nieuwe behandeling tegen eierstokkanker: "Patiënten leven langer"

UZ Leuven vindt nieuwe behandeling tegen eierstokkanker: "Patiënten leven langer"

Het UZ Leuven hoopt binnenkort een nieuwe behandeling toe te passen tegen eierstokkanker. Daarvoor moet eerst een goedkeuring komen van het Europees geneesmiddelenbureau. Het UZ Leuven had de leiding van een grote internationale studie naar het gebruik van een specifiek antilichaam in combinatie met chemotherapie. Uit de onderzoeken blijkt nu dat mensen die de nieuwe behandeling kregen langer leven dan na een klassieke chemobehandeling.

Gerelateerd nieuws

 • UZ Leuven combineert verschillende soorten zorg om patiënten met zeldzame ziekten gericht te helpen

  UZ Leuven combineert verschillende soorten zorg om patiënten met zeldzame ziekten gericht te helpen

 • "Geen intentie om De Valk te ontruimen en geen sprake van overbodig geweld bij ontruiming tijdelijk rectoraat", zegt burgemeester Ridouani

  "Geen intentie om De Valk te ontruimen en geen sprake van overbodig geweld bij ontruiming tijdelijk rectoraat", zegt burgemeester Ridouani

 • Zowat alle 99 bewoners wzc De Ravestein blijven thuis op verkiezingsdag met medisch attest: "Veel mensen interesseert het niet meer"

  Zowat alle 99 bewoners wzc De Ravestein blijven thuis op verkiezingsdag met medisch attest: "Veel mensen interesseert het niet meer"

 • Leuvenaar Pieter Sisk plaatst zich voor 800 meter op Olympische Spelen

  Leuvenaar Pieter Sisk plaatst zich voor 800 meter op Olympische Spelen

 • Exit door grote poort voor Speelster van het Jaar Marie Detruyer (OH Leuven): "Ik verlaat OHL toch ook met pijn in het hart"

  Exit door grote poort voor Speelster van het Jaar Marie Detruyer (OH Leuven): "Ik verlaat OHL toch ook met pijn in het hart"