Justitie

Verdachte (23) aangehouden in onderzoek naar drievoudige moord in Kessel-Lo

Lees hieronder het volledige persbericht van het Parket van Leuven:

Op zaterdag 17/9/2022 heeft de onderzoeksrechter in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar de drievoudige moord van 11/6/2022 in Kessel-Lo een 23-jarige man aangehouden. Uit het doorgedreven onderzoek van de federale gerechtelijke politie zijn een aantal elementen naar voren gekomen die wijzen op de betrokkenheid van de verdachte bij de drievoudige moord. 

Op donderdag werd verdachte gearresteerd en werd er nog een bijkomende huiszoeking verricht in de woning waar de verdachte verblijft. In die woning vond eerder ook al een huiszoeking plaats. De verdachte is een 23-jarige man uit Leuven die behoort tot de kennissenkring van de zoon die op 11/6/2022 samen met zijn moeder en een vriend des huizes slachtoffer werd van de moord. De verdachte ontkent iets met de feiten te maken te hebben.

De onderzoeksrechter heeft hem onder aanhoudingsmandaat geplaatst op verdenking van moord. Vandaag diende hij de voor de raadkamer te verschijnen om te horen oordelen over de handhaving van de voorlopige hechtenis. Op vraag van de verdachte werd de behandeling van de zaak uitgesteld naar de zitting van 27/9/2022. 

Het gerechtelijk onderzoek wordt in alle intensiteit verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter.