Veroordeelde KUL-professor mag medische dossiers slachtoffer inkijken na verzoek bij Hof van Beroep

Veroordeelde KUL-professor mag medische dossiers slachtoffer inkijken na verzoek bij Hof van Beroep

Veroordeelde KUL-professor mag medische dossiers slachtoffer inkijken na verzoek bij Hof van Beroep

id: 146810

De professor pedagogie van de KU Leuven die in oktober veroordeeld werd tot een celstraf van 4.5 jaar voor de verkrachting van een studente, mag de medische dossiers van het slachtoffer inkijken en hij zal ook psychologisch onderzocht worden. De professor zit zijn straf uit in de gevangenis van Hasselt, maar blijft ontkennen dat hij de feiten gepleegd heeft. Hij ging in beroep tegen zijn veroordeling en nam 2 nieuwe advocaten onder de arm, één van hen is Sven Mary. Ze krijgen nu inzage in de medische dossiers van het slachtoffer, het gaat dan over dossiers van huisartsen en van het psychiatrisch centrum waar ze werd opgenomen. Op z'n proces werd hij omscheven als "pervers en ziekelijk", en dat mag een rechter niet zomaar zeggen zonder onderzoek door een arts, vindt Mary. De professor vroeg ten slotte ook dat een andere professor van de KU Leuven verhoord zou worden, ook dat verzoek werd nu door het Hof van Beroep ingewilligd.  

Gerelateerd nieuws

 • Schietincident: Meerdere schoten gelost bij mislukte overval op nachtwinkel Blue Moon in Scherpenheuvel

  Schietincident: Meerdere schoten gelost bij mislukte overval op nachtwinkel Blue Moon in Scherpenheuvel

 • Politie pakt drie fietsendieven op aan het station van Haacht

  Politie pakt drie fietsendieven op aan het station van Haacht

 • Twee verdachten gearresteerd in onderzoek naar gewapende overval op gokkantoor Ladbrokes in Aarschot: "Loketbediende en overvaller blijken beste vrienden"

  Twee verdachten gearresteerd in onderzoek naar gewapende overval op gokkantoor Ladbrokes in Aarschot: "Loketbediende en overvaller blijken beste vrienden"

 • Dieven gaan voor tweede keer in enkele maanden tijd aan de haal met dure machines van Elsen Traktor: "Grote klap voor ons"

  Dieven gaan voor tweede keer in enkele maanden tijd aan de haal met dure machines van Elsen Traktor: "Grote klap voor ons"

 • 23-jarige Nederlander gearresteerd op verdenking van ontvoering minderjarige jongen aan Éénmeilaan in Kessel-Lo

  23-jarige Nederlander gearresteerd op verdenking van ontvoering minderjarige jongen aan Éénmeilaan in Kessel-Lo