Victor Campenaerts één van de drie kanshebbers om Sportman van het jaar te worden

Victor Campenaerts één van de drie kanshebbers om Sportman van het jaar te worden

Victor Campenaerts één van de drie kanshebbers om Sportman van het jaar te worden

Wielrenner Victor Campenaerts uit Herent is één van de drie kanshebbers om Sportman van het jaar te worden. Ook wielrenners Wout Van Aert en Remco Evenepoel zijn genomineerd voor de prestigieuze prijs. Elk jaar kiezen de leden van Sportspress.be, dat is de beroepsorganisatie van Belgische sportjournalisten, onder meer de Sportman en Sportvrouw van het jaar. Voor Victor Campenaerts is het de eerste keer dat hij tot de laatste drie kanshebbers behoort. Hij heeft zijn nominatie vooral te danken aan het werelduurrecord dat hij deze zomer in Mexico op zijn naam schreef. Daar verpulverde hij het record van de Brit Bradley Wiggins en geraakte hij als eerste renner voorbij de magische grens van 55 kilometer. Op 21 december weten we of Campenaerts Eden Hazard, de winnaar van vorig jaar, kan opvolgen.

Gerelateerd nieuws

  • Provincie Vlaams-Brabant zoekt buurtbewoners fietssnelweg F3 om mee fietsverkeer in kaart te brengen

    Provincie Vlaams-Brabant zoekt buurtbewoners fietssnelweg F3 om mee fietsverkeer in kaart te brengen

  • Pieter Heemeryck knap derde op T100 in Singapore: "Ik toon dat ik m'n voet naast beste triatleten ter wereld kan zetten"

    Pieter Heemeryck knap derde op T100 in Singapore: "Ik toon dat ik m'n voet naast beste triatleten ter wereld kan zetten"

  • STUDIOGESPREK Hendrik Tuerlinckx zet punt achter carrière en blikt ook al vooruit: "Met extra sponsoring aansluiting maken met top 2"

    STUDIOGESPREK Hendrik Tuerlinckx zet punt achter carrière en blikt ook al vooruit: "Met extra sponsoring aansluiting maken met top 2"

  • Leuvense Conservatorium SLAC opent volgend schooljaar nieuwe afdeling in Herent

    Leuvense Conservatorium SLAC opent volgend schooljaar nieuwe afdeling in Herent

  • Frederik Vansina uit Herent is nieuwe nummer één van Defensie

    Frederik Vansina uit Herent is nieuwe nummer één van Defensie